Radovi na izgradnji nadvožnjaka preko brze pruge u Batajnici Studio B

Objavljeno: 08.06.2021. 11:22 Izmenjeno: 08.06.2021. 12:29

,,Posle skoro šezdeset godina se napokon investira u  železnice Srbije, i to u najbržu prugu u Istočnoj Evropi, zato ne možemo da dopustimo bilo kakva kašnjenja u radovima’’ istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na izgradnji nadvožnjaka preko brze pruge ka Novom Sadu u batajničkom kraju Šangaj.

Momirović je u obilasku radova sa predsednikom opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem apelovao na izvođače radova da maksimalno poštuju zadate rokove i ubrzaju radove bez izgovora.

,,Pruga mora da ostvari benefite za sve građane koji žive na relaciji od Beograda do Novog Sada, a sutra i od Novog Sada do Subotice. Ne smemo da dozvolimo ni na jednoj deonici da građanima bude prekinuta saobraćajna komunikacija. Definitivno imamo kašnjenja u radovima na nadvožnjaku u Batajnici u naselju Šangaj, koji momentalno moraju biti ubrzani od danas.  Budite uvereni da kao ministar u ovom resoru, neću dozvoliti da bilo šta koči projekat brze pruge koji će po završetku doneti samo dobrobit građanima i privredi’’ rekao je Momirović.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević ukazao je da je izgradnja betonskog nadvožnjaka kojim se premošćava prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju Šangaj preduslov za završetak radova na kompletnoj rekonstrukciji i modernizaciji pruge na deonici Beograd centar – Batajnica, odnosno Batajnica – Stara Pazova i da je Opština Zemun ubrzala sve procedure za nesmetan početak radova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana