Radojičić:Hapšenje na KiM pokušaj zastrašivanja naroda Tanjug

Objavljeno: 28.05.2019. 14:22 Izmenjeno: 28.05.2019. 14:22

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najoštrije je osudio hapšenje 23 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti, kao i pokušaj zastrašivanja naroda na Severu Kosova i Metohije.

 

„Svesni smo posledica koje nedužno stanovništvo trpi zbog jutrošnjeg upada kosovskih specijalaca. Cilj nije borba protiv korupcije i kriminala, već zastrašivanje građana i pokušaj izazivanja sukoba, kako bi se naš narod zauvek iselio iz svojih domova. Ovo je do sada najintenzivnija provokacija preostalog stanovništa na Severu Kosovu i Metohije“, kaže Radojičić.

On je dao punu podršku politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakao da je predsednik pokazao odlučnost u želji da zaštiti svoj narod, tako što je jutros naredio punu borbenu gotovost naših jedinica, poručujući da će naša vojska ukoliko dođe do ugrožavanja života zaštititi stanovnike severa Kosova I Metohije.

„Predsednik Vučić poslao je jasnu poruku da su mu mir i stabilnost najvažniji, kao i da će Srbija zaštititi svoj narod. Zbog toga rukovodstvo Beograda, na čijem sam čelu, daje punu podršku njegovim naporima da očuva Kosovo I Metohiju u Srbiji, kao i jedinstvo našeg naroda u ovom teškom trenutku direktnog kršenja svih sporazuma sa albanske strane“, poručio je Radojičić.

Gradonačelnik je rekao i da je veoma važno što je predsednik Srbije pozvao međunarodnu zajednicu da utiče na Prištinu i osudi teror i kriminalizaciju Srba na KiM.

Građanima opština na severu KiM poručio je da imaju punu podršku Beograda i pozvao ih da ne reaguju na provokacije, jer se neće dozvoliti da nasilje eskalira.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana