Radojičić:Grad uvećao davanja za decu bez roditeljskog stara Tanjug, Beoinfo, Studio B

Objavljeno: 17.01.2022. 11:05 Izmenjeno: 18.01.2022. 11:36

Gradonačelnik je naglasio da Grad Beograd nastoji da pruža podršku svim sugrađanima kojima je ona potrebna, a da se posebno prilagođava potrebama dece i mladih koji spadaju u najranjivije grupe.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je  da je Grad Beograd, Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite za 2022. godinu, uvećao davanja za decu i mlade bez roditeljskog staranja koji napuštaju domski i hraniteljski smeštaj.

Radojičić je rekao da je Grad obezbedio sredstava od 39 miliona i 500.000 dinara za tu grupu mladih u 2022 godini.

„Reč je o stalnoj novčanoj pomoći mladima koji su sposobni za rad, koji nastavljaju samostalan život i dalje školovanje. Njima će sukcesivno biti isplaćivana materijalna podrška u mesečnom iznosu od jedne prosečne zarade od dana kada su napustili domski ili hraniteljski smeštaj, a najduže godinu dana, pod uslovom da najmanje dve godine pre završetka školovanja imaju prebivalište na teritoriji Beograda“, rekao je Radojičić, a saopštio Beoinfo.

Istakao je da su ranija mesečna davanja za tu grupu sugrađana bila u visini polovine prosečne mesečne zarade, a da su sada povećana na iznos prosečne mesečne zarade.

„Grad ovim pokazuje da nastavlja svoju socijalno odgovornu politiku. Uvećanim davanjima Grad Beograd nastoji da bar delimično olakša život deci i mladima koji izlaze iz sistema domskog i hraniteljskog smeštaja“, istakao je Radojičić.

Radojičić je ukazao na značaj te izmene jer se na taj način pomaže mladima koji su navršili 18 godina i koji izlaze iz sistema socijalne zaštite da se osnaže za samostalan život.

„Imajući u vidu da su ovo mladi koji uglavnom nemaju bližih srodnika koji bi im pomogli da se osamostale, Grad je tu da brine o njima, da im olakša nastavak školovanja i nalaženje posla. Svaka osoba treba da ima jednake šanse, pravo da uči, da se dalje obrazuje, radi i razvija. Zato je briga o mladima prioritet ovog grada“, zaključio je Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana