Radojičić:17 kovid centara u BG funkcionišu dobro Studio B

Objavljeno: 16.04.2020. 09:57 Izmenjeno: 17.04.2020. 10:12

Tokom uskršnjih praznika i predstojećeg policijskog časa od 84 sata, od petka do utorka svi Kovid centri će normalno funkcionistati, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić i podsetio da je za trijažu, kao pomoć iz Evropske Unije, stiglo je 10 kontejnera za zdravstvene ustanove.

Gradonačelnik Beograda Dr Zoran Radojičić gostujući u jutarnjem programu Studija B rekao je da je situacija u vezi sa korona virusom u Beogradu pod kontrolom i uporedio je sa stanjem u evropskim i američkim prestopnicama. On je pohvalio rad Kriznog štaba i istakao da je donošenje mera bilo pravovremeno.

Radojičić je izjavio da 17 Covid centara na teritoriji grada dobro funkcionišu, da se sve odvija po striktnoj proceduri te da su ti centri u stalnoj vezi sa primarnim ustanovama zdravstvene zaštite, odnosno domovima zdravlja.

„Tako će biti i za vreme trajanja uskršnjih praznika i predstojećeg policijskog časa od 84 sata, od petka do utorka. Važno je da se trijaža radi na pravi način, stiglo je 10 kontejnera za zdravstvene ustanove, za trijažu, kao pomoć iz EU“, naveo je Radojičić za Studio B.

Rekao je da je zdravstvena situacija u glavnom gradu pod kontrolom, uprkos činjenici da je gotovo polovina zaraženih u Srbiji na teritoriji Beograda, ocenivši da je Beograd reagovao sedam do petnaest dana brže od nekih drugih prestonica u okruženju i Evropi te, stoga, ima bolje rezultate.

„Hrabrost države, Kriznog štaba, stručnih lica zaslužuje svaku pohvalu. Kada vidimo rezultate u poređenju sa drugim gradovima u okruženju i drugim prestonicama, vidimo da su te odluke bile dobre“, kazao je gradonačelnik.

On je naveo da ga raduje iskazana svest stanovnika Beograda po pitanju poštovanja mera socijalnog distanciranja i ukazao na vanrednost situacije uoči pravoslavnog Uskrsa.

„Moramo da pokažemo odgovornost i poslušnost i da Uskrs proslavimo u okviru svojih porodica. U svom srcu da se molimo, a posle Uskrsa još bolji da nastavimo da živimo“, istakao je gradonačelnik.

Prodavnice će, prema njegovim rečima, danas raditi od 7-16, a sutra 8-16 časova, dok će penzioneri moći da idu u kupovinu sutra od 4-7 časova ujutru.

„Preporuka je da se pridržavaju mera i čuvaju distancu u odnosu na druge“, rekao je Radojičić.

On je povodom manifestacije Dani Beograda, 16-19. aprila, naveo da ovog puta neće biti proslave kao svake godine, „ali je svakako prilika da se setimo tradicije“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana