Radojičić: Zbog nevremena sve gradske službe u maksimalnoj pripravnosti   Beoinfo

08. 07. 2019. 10:57:38

Apelujem na sve građane da prate upozorenja nadležnih službi, da  bez preke potrebe ne kreću na put- kaže gradonačelnik Beograda.

Na osnovu  upozorenja dobijenog od RHMZ-a da je u Beogradu  na snazi narandžasti  meteoalarm dok je u okruženju na snazi crveni meteoalarm, komandant Štaba za vandredne situacije gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojić održao je vandrednu sednicu štaba gde je sve članove upoznao sa predstojećim nevremenom i naložio da sve resurse stave u maksimalnu pripravnost.

– Zbog najavljanog nevremena koje se očekuje u Beogradu sve komunalne službe su u maksimalnoj pripravnosti. Prema prognozi RHMZ-a u popodnevnim časovima očekuju se padavine od oko 20 litara po kvadratnom metru u vremenskom periodu od tri sata. Najavljen je olujni vetar i moguća lokalna pojava grada – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik dodaje da se građanima u ovakvim situacijama preporučuje dodatna pažnja i oprez, kao i da bez preke potrebe ne kreću na put.

Apelujem na sve građane da prate upozorenja nadležnih službi, da  bez preke potrebe ne kreću na put, a ako se tokom nevremena ipak nađu na njemu da zaustave svoje vozilo na sigurno mesto i na taj način sačekaju da nevreme prođe. Važno je i da tada obrate pažnju na ulegnuća i niske pozicije gde postoji mogućnost da se usled obilnih padavina nakupi veća količina vode, te da se trude da izbegavaju takva  mesta – istakao je Radojičić.

Prvi čovek Beograda i komadant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda dao je svim subjektima zaštite i spasavanja nalog da sprovedu operativne i preventivne mere. Nadležne službe preduzeće i sve odgovarajuće mere na sanaciji eventualno moguće nastale štete zbog nevremena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Sumaglica

Trenutna temperatura 0°C

Sumaglica

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 4°C
Min: -2°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana