Radojičić: Važna svaka ulica u Beogradu Beoinfo, foto Beoinfo

Objavljeno: 13.04.2019. 12:08 Izmenjeno: 13.04.2019. 16:04

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je radove u Zemljoradničkoj ulici koja povezuje Ulicu vojvode Stepe i Avalski drum u opštini Voždovac.

Gradonačelnik je istakao da je Gradskoj upravi grada Beograda važan ravnomeran razvoj svih delova grada, a da je opština Voždovac primer opštine koja vodi računa o svim njenim delovima.

– Važna nam je svaka ulica u Beogradu. Želimo da svaki građanin u prestonici oseti boljitak bilo da živi centralnom delu ili prigradskim zonama. Kvalitetan kolovoz je siguran kolovoz, a nama je bezbednost svih građana Beograda na prvom mestu. Ova ulica do sada nije bila dostupna pešacima, a značajno je da će oni imati stazu dugu tri kilometra i moći će da se peške kreću ovim delom grada, od Ulice vojvode Stepe do Avalskog puta. Svi moramo da mislimo na pešake – istakao je gradonačelnik.

On je naglasio da je veoma značajno da je projekat dobro urađen jer se na osnovu njega vodi računa o bezbednosti građana s obzirom da ranije nije bilo trotoara koji će sada omogućiti ljudima da se bezbedno kreću.

– Investicija ovog je vredna 100 miliona dinara bez PDV-a, a rok završetka radova je 1 jul i ja verujem da će rok biti ispoštovan jer se i danas, iako je subota, radi punom parom – rekao je Radojičić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksadar Savić je precizirao da se radovi odvijaju u jako frekventnoj Zemljoradničkoj ulici koja je nekada bila širine tri do četiri metra sa nekoliko jako teških krivina.

–Na osnovu dobrog projekta ljudi iz JKP „Beograd-put” su uspeli da te krivine prošire i da ulica na nekim mestima bude širine i do šest metara. Jako nam je bitno da je trotoar duž cele ulice – rekao je Savić.

On je dodao da ovo nije jedino gradilište na teritoriji opštine Voždovac kao i da se trenutno radi na spajanju Prve nove ulice u Zucama sa Avalskim putem gde se takođe radi i trotoar. Savić je najavio i početak radova na trećoj fazi Jelezovačkog kolektora u ponedeljak, 15. aprila, čijim će završetkom ovaj deo Voždovca najzad dobiti fekalnu kanalizacionu mrežu.

One Response to “Radojičić: Važna svaka ulica u Beogradu”

  1. gagi каже:

    Ali kanalizacija u 21 veku je najvažnija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 32°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana