Radojičić: Uvedene su adekvatne mere, pratićemo situaciju Tanjug

Objavljeno: 16.03.2021. 20:07 Izmenjeno: 16.03.2021. 20:07

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio da je najvažnije da se prvo zaustavi rast broja obolelih od korona virusa, a onda i smanji.

„Situacija je krajnje ozbiljna, mere koje su uvedene su adekvatne, ali ćemo i dalje pratiti situaciju. Bilo je realno očekivati da će pandemija trajati dve godine, kao i prethodne, i ja se nadam da ćemo sledećeg proleća izaći iz toga“, rekao je Radojičić u emisiji „Oko“ na RTS.

On je istakao da je najbitnije naći balans jer, kako je ukazao, ne može ni zdravstveni sistem da funkcioniše ako nema para i ako ne radi privreda, a privrede nema ako nema zdravih ljudi.

„Moramo solidarno da uđemo u borbu protiv kovida. Da li su dve nedelje dovoljne. To je period inkubacije i mi porast imamo upravo posle većih okupljanja, na skijalištima i drugim mestima. Borimo se da nađemo balans, ne treba da gubimo energiju, već da se krećemo od faze do faze“, rekao je Radojičić.

On je dodao da postoji bojazan da će se okupljanja sada preseliti u kuću, ali je istakao da komunalna milicija na osnovu prijave može da interveniše ako se okulja veći broj ljudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana