Radojičić: Unapređujemo saradnju sa kineskom privredom Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 24. 09. 2018. 16:22:11

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru delegaciju Državne kompanije za nadzor imovine i upravni odbor kineske provincije Đengsi. Oni su razgovarali o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblastima industrije, inovativnih tehnologija, obrazovanja, ali i o potencijalnoj razmeni mladih naučnika.

foto Beoinfo

Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što tako ugledno preduzeće sa iskustvom poslovanja od šest decenija želi da unapređuje i širi poslovanje u našoj zemlji.

– Saradnja sa Kinom u našoj zemlji je sve naprednija i njihove kompanije su dobrodošle u Srbiju i Beograd. Jedan od prioriteta Grada Beograda je razvoj industrijske zone u prigradskim delovima prestonice, a želja nam je da se naša dva naroda što više povezuju u oblastima nauke, inovativnih tehnologija, obrazovanja i industrije. Dobro je čuti primere dobre prakse poslovanja jer je i nama cilj da napredujemo u mnogim oblastima i postanemo bolje i uspešnije društvo – naglasio je Radojičić.

Ovo preduzeće posluje u deset kineskih provincija i osim proizvodnje eksplozivnih materijala, u svom programu poslovanja objedinilo je veliki broj srodnih poslova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 10°C

Sumaglica

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana