Radojičić ugostio ambasadorku Portugalije Beoinfo

Objavljeno: 04.06.2020. 16:23 Izmenjeno: 04.06.2020. 16:23

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je ambasadorku Portugala Mariju Virdžiniju Mendez da Silva Pinu, s kojom je razgovarao o budućoj saradnji.

Jedna od tema bila je obeležavanje Nacionalnog dana Portugala, a ambasadorka je na sastanku izložila inicijative koje se tiču ove proslave.

Naime, kako je ambasadorka Portugala objasnila, ove godine, povodom Nacionalnog dana Portugala nisu priređene manifestacije zbog pandemije virusa korona, koja je pogodila ceo svet. Iz tog razloga se pomenute manifestacije planiraju za sledeću godinu. Jedna od bitnijih manifestacija tiče se filmskog festivala koji će obuhvatiti projekciju portugalskih filmova na otvorenom, a čije se održavanje planira u junu 2021. u Beogradu.

Inače, Portugal će tokom prve polovine sledeće godine predsedavti Savetu ministara Evropske unije, tako da će se i tim povodom našim građanima nizom prigodnih događaja približiti kultura, tradicija i turistička ponuda ove zemlje.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da će Grad Beograd podržati planirane događaje i da će na obostrano zadovoljstvo nastaviti saradnju tim povodom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana