Radojičić: Šteta od pada stabala biće nadoknađena Tanjug

Objavljeno: 15.12.2021. 11:37 Izmenjeno: 15.12.2021. 11:37

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio da je JKP „Zelenilo Beograd“ do sada imalo oko 750 intervencija, kada je reč o stablima koja su pala zbog težine snega i poručio da će svaka šteta od pada stabla koje se nalazi na površini koje održava to preduzeće biti nadoknađena.

Radojičić je naveo da je na terenu bilo 350 radnika „Zelenila Beograd“, dodajući da je to veoma ozbiljno gradsko preduzeće čiji zaposleni dobro rade svoj posao.

„Sve parkovske površine koje održava ovo preduzeće su na ponos Beograđana i naš cilj je da još više površina bude pod njihovom kontrolom. Tokom cele godine ovo preduzeće vrši orezivanje i uklanjanje suvih i rizičnih stabala. Sada su se lomila i potpuno zdrava stabla pod ogromnim teretom vlažnog snega, koji je za dva dana napadao toliko koliko inače napada tokom celog decembra“, rekao je Radojičić za televiziju Prva, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Govoreći o čišćenju snega, istakao je da su gradske komunalne službe, sa oko 1.500 radnika, bile 24 časa na terenu i davale sve od sebe kako bi grad funkcionisao.

„Putevi prvog reda u dužini od 1.900 kilometara su putevi koje prve čistimo kada padne sneg. Četiri sata po prestanku snega ti putevi moraju biti prohodni. To je procedura koja je realno ostvariva i koje se mi pridržavamo“, rekao je Radojičić.

Naveo je da je nabavljena sva potrebna oprema, te da u ovom trenutku oko 100 kamiona izlazi na teren, 20 multikar vozila i 15 utovarnih mašina.

„Pala je količina snega koja je inače karakteristična za ceo decembar i u ovim okolnostima svi dajemo svoj maksimum kako bismo situaciju rešili što je moguće pre“, kazao je Radojičić.

Istakao je da je krizna situacija u Obrenovcu i Novom Beogradu, kada je reč o snabdevanju električnom i toplotnom energijom, razrešena i da je sada u tim delovima grada sve pod kontrolom.

Naveo je da tokom dana stigne oko 600 različitih primedbi na grejanje što je, dodaje, uobičajena frekvencija s obzirom na to da je u sistemu grejanja čak 319.000 stanova.

Gradonačelnik se osvrnuo i na izgradnju bolnice Tiršova 2, navodeći da se više od četrdeset godina govorilo o tom projektu, ali da ga niko do sada nije sproveo u delo.

„Želim da izgradnjom nove dečije klinike roditelji više ne moraju da idu u inostranstvo i prikupljaju ogromne sume novca za lečenje svoje bolesne dece. Zato je ova klinika od neizmernog značaja za sve nas“, istakao je Radojičić.

Naveo je da je u toku kopanje temeljne jame koja će biti duboka 21 metar.

„Imaćemo pristupnu saobraćajnicu sa auto-puta, a u blizini je i ginekološka klinika kako bi bolesna novorođenčad brzo bila smeštena u ovu bolnicu na lečenje. Radujem se što ovaj projekat napreduje i verujem da ćemo rok za završetak izgradnje, a to je 2024. godina, ispoštovati“, rekao je Radojičić, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 22°C

Slaba kiša

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana