Radojičić: Situacija stabilna, poštujemo odluke Vlade Srbije Studio B

Objavljeno: 12.03.2020. 13:55 Izmenjeno: 13.03.2020. 11:59

Nakon održanog sastanka sa resornim sekretarijatima i gradskim službama o širenju koronavirusa gradonačelnik Zoran Radojičić kaže da nema razloga za paniku i da će Grad preduzeti sve potrebne mere kako bi se zaštitili građani.

foto Tanjug

Radojičić poručuje da je situacija u prestonici stabilna i da će gradska vlast poštovati i primenjivati sve odluke Vlade Srbije.

Na sastanku kom su prisustvovali svi resorni sekretarijati i gradske službe, kao i epidemiolog Predrag Kon, dogovoreno je da će Grad preduzeti niz mera kako bi se zaštitili građani od širenja koronavirusa.

Gradonačelnik Zoran Radojičić ističe da je jedna od najbitnijh mera zabrana okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenim prostorima.

Na sastanku je dogovoreno da se kroz budžetsku rezervu obezbedi novac za dezinfekciju prostorija u domovima zdravlja, hitnim službama i socijalnim ustanovama, odnosno svuda gde postoji rizik da se virus ubrzano raširi.

Odgovarajući na kritike opozicije da je potrebno zatvoriti sve škole u Beogradu i Srbiji kako se deca ne bi zarazila koronavirusom Radojičić odgovara da je ta mera trenutno nepotrebna jer je u razgovoru sa stručnjacima zaključeno da trenutno nema opasnosti od širenja virusa kod dece i da se svakoga dana to stanje pomno prati.

Radojičić poručuje da je trenutna situacija sa koronavirusom u Beogradu pod kontrolom i da će Grad u skladu sa odlukama Vlade primeniti sve neophodne mere kako bi se zaštitilo zdravlje svih građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana