Radojičić sa gradonačelnikom Teherana o saradnji Beoinfo

Objavljeno: 23.02.2021. 11:44 Izmenjeno: 23.02.2021. 12:16

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je putem video-linka sa gradonačelnikom Teherana Piruzom Hanačijem o jačanju veza između dve prestonice, kao i o izazovima sa kojima se dve zemlje i njihovi glavni gradovi suočavaju tokom epidemije Kovida-19.

– Memorandum o razumevanju koji su Grad Beograd i Teheran potpisali 2016. godine, dobra je osnova za saradnju između naše dve prestonice, ali i dve države. Raduju me zajedničke inicijative o unapređenju dobrih odnosa koje negujemo sa iranskim narodom – rekao je Radojičić.

Gradonačelnici su se složili da su izazovi pandemije, koja je pogodila čitav svet, veliki, ali da nisu zaustavili razmenu ideja i inicijativa koje bi u perspektivi mogle biti realizovane. Zvaničnici su naglasili da su bliski odnosi između dva naroda veoma dragoceni i da ih treba unapređivati različitim nivoima saradnje.

– Ima mnogo prostora za razmenu informacija, iskustava, kao i za saradnju u oblastima kulture, nauke i umetnosti – rekao je Radojičić i dodao da je turizam takođe veoma važna sfera za saradnju,  što su obe strane i prepoznale.

Gradonačelnici su se složili da je, kada se steknu prihvatljivi epidemijski uslovi, susret delegacija dve prestonice naredni korak ka konkretizaciji projekata o kojima je na sastanku bilo reči. Aktiviranje poslovanja kompanija dveju zemalja u međusobnim projektima, kao i zajednička ulaganja u urbani razvoj jesu oblasti u kojima će Beograd i Teheran unaprediti saradnju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 1°C

Vedro

Utorak
Sunčano

Max: 11°C
Min: 0°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana