Radojičić sa delegacijom Seula o konceptu „pametnih gradova” Beoinfo

Objavljeno: 14.11.2019. 18:13 Izmenjeno: 14.11.2019. 18:14

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se  u Starom dvoru sa delegacijom grada Seula i razgovarao na temu koncepta „pametnih gradova” i načinu njihove implementacije. 

Foto:Beoinfo
– Samo neke od politika po kojima je Seul vodeći u svetu tiču se pre svega održivog i „pametnog” upravljanja saobraćajem na čemu i Beograd aktivno radi. Generalno, velike izazove sa kojima se Beograd danas suočava Seul je prevazišao neverovatnom brzinom i sjajnim rešenjima.  Mnogo je tema u kojima možemo da razmenimo iskustva – rekao je gradonačelnik.

Generalni direktor za „Smart siti” Grada Seula Weon-Mok Lee u ime gradonačelnika Seula pozvao je Radojičića da dođe u glavni grad Koreje i vidi na koji način su oni prevazišli izazove sa kojima se Beograd danas suočava.

– Naša želja je da produbimo saradnju Beograda i Seula i da razmenjujemo dobre ideje – naglasio je on.

Radojičić je juče pozdravio učesnike konferencije „Pametna rešenja za urbane izazove” povodom trideset godina od uspostavljanja odnosa sa Republikom Korejom. Gradonačelnik je na sastanku istakao i da su prezentacije na ovoj konferenciji korisne za razvoj Beograda u pravcu „pametnog grada”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana