Radojičić: Pozivam istraživače da zajedno doprinesemo ugledu Beogradskog univerziteta   Beoinfo

DruštvoDrustvo Pocetna 01. 09. 2019. 11:38:09

Pozivam sve naučnike, a naročito mlađe, da budu aktivniji, kako bismo zajedno uticali na bolju poziciju Beogradskog univerziteta,rekao je gradonačelnik

Jedino ukoliko svi damo mali doprinos,  možemo postići velike rezultate, rekao je gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić.

On ističe uverenje da pod krovom našeg najstarijeg Univerziteta ima mnogo kvalitetnih ljudi koji mogu doprineti razvoju Beogradskog univerziteta, a time i unapređenju nauke u Srbiji. On se osvrnuo na reči profesora Stojana Radenovića, da ako bi trećina svih redovnih profesora uradila dva rada godišnje, Univerzitet u Beogradu bi se na Šangajskoj listi univerziteta vratio među prvih 300.

– Beogradski univerzitet, sa svim profesorima i studentima, vrlo je važan za Grad Beograd i želimo da se vrati na poziciju koju zaslužuje. Zbog toga sam sa rektorkom Popović razgovarao o konkretnim koracima koje Grad može da preduzme kako bi motivisao mlade ljude da više učestvuju u nauci – istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je u razgovoru sa rektorkom napomenuo da je sa mladim kolegama u protekloj godini objavio tri rada u prestižnom časopisu sa visokim impakt–faktorom.

– Nauka je moja stara ljubav. Nemam vremena da se maksimalno posvetim nauci ali,  zajedno sa kolegama, objavili smo ranije započete radove – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Podsećamo, pozicija Univerziteta u Beogradu na čuvenoj Šangajskoj listi ove godine je za oko 100 mesta niža nego prošle. Na plasman najviše utiče naučni rad profesora i ostalih zaposlenih. Ova lista, koju svake godine objavljuje univerzitet Ciao Tong iz Šangaja, jedna je od najuticajnijih kada je u pitanju rangiranje naboljih svetskih univerziteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti