Radojičić otvorio rekonstruisani Dom kulture u Ripnju Beoinfo

Objavljeno: 18.06.2020. 15:01 Izmenjeno: 18.06.2020. 15:37

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i predsednik opštine Voždovac otvorili su  rekonstruisani Dom kulture u Ripnju, u koji je uloženo 25 miliona dinara.

Radojičić je istakao da je novi objekat namenjen za organizaciju kulturnih dešavanja, ali i sportska dešavanja i časove fizičkog vaspitanja za decu iz susedne osnovne škole.

– Verujem da će se na taj način maksimalno iskoristiti prostor, te da će se kulturnim manifestacijama negovati bogata tradicija ovog kraja – ukazao je prvi čovek prestonice.

On je istakao da je mnogo stvari u prethodnom periodu urađeno za podavalaska naselja, uključujući i Ripanj.

– Urađeno je osam kilometara vodovodne mreže, tako da 90 odsto stanovništva u ovom delu ima gradsku vodu. Urađeno je dosta kilometara puteva i druge infrastrukture. Rekonstruisana je Osnovna škola „Vuk Karadžić” i izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Vojvoda Putnik”, kao i zdravstvena stanica u Prnjavoru – naveo je Radojičić.

On je ukazao da su mesta poput Ripnja sve popularnija za život što se, kako je primetio, pokazalo i tokom epidemije virusa korona.

– Tada je veliki broj naših sugrađana vreme provodio u ovim krajevima. Zbog toga je važno dalje ulaganje u infrastrukturu, zdravstvo i školstvo. U narednom periodu radiće se gasifikacija celog podavalskog regiona. Takođe, radiće se i projektna dokumentacija za izgradnju kanalizacije u ovom delu. Važan je ravnomeran razvoj Beograda, a to pokazujemo kroz primer ulaganja u Ripanj – ukazao je Radojičić.

On je istakao da je u prethodnom periodu na opštini Voždovac rekosntruisan Bulevar oslobođenja i Bulevar vojvode Stepe, kao i Dušanovačka, Banjička i pijaca u Ripnju.

– Završen je Kumodraški kolektor, a radi se i završna faza Jelezovačkog kolektora na koji će biti priključeno 10.000 septičkih jama sa teritorije celih Jajinaca, Kumodraža i dela Rakovica sela i to sve to zahvaljujući angažovanju, pre svih, predsednika opštine Aleksandra Savića. Zato je vrlo važno da postoji sklad između politike predsednika, Vlade, Grada, Opštine i Mesne zajednice – zaključio je Radojičić.

Savić je dodao je da je za poslednjih šest godina rekonstruisano svih šesnaest osnovnih škola u toj opštini. Napravljeno je šest novih isturenih odeljenja domova zdravlja, kao i više od trideset dečjih igrališta, naveo je Savić.

– Ovu salu napravili smo za našu decu, i treba istaći da se nikada ranije nije toliko pažnje posvećivalo podavalskim naseljima – naveo je Savić i zahvalio gradonačelniku jer je za dve godine svog mandata naselje Ripanj posetio sedam-osam puta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana