Radojičić obišao opštinu Barajevo Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 08.04.2021. 11:58 Izmenjeno: 08.04.2021. 13:42

Sa rukovodstvom opštine gradonačelnik je razgovarao o najvažnijim projektima za bolji život građana Barajeva.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas opštinu Barajevo, gde je razgovarao s rukovodstvom ove opštine i obišao gradilišta sportske hale i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj. Kako je u izjavi za Beoinfo tom prilikom precizirao, najviše je bilo reči o tome šta je u prethodnom periodu urađeno, ali i o aktuelnim radovima i budućim planovima u ovoj prigradskoj opštini.

– Možemo da apostrofiramo da je na teritoriji Barajeva izgrađeno sto kilometara puteva i urađena je rekonstrukcija dva kanala, reka koje su potencijalno mogle da prave probleme u slučaju većih padavina. Pored jednog od kanala uređeno je i šetalište. Jedan od najznačajnijih aktuelnih projekata jeste izgradnja sportske hale, koja će se odvijati u tri faze. Trenutno su u toku radovi na prvoj fazi u vrednosti trista miliona dinara. Velika je važnost ovog projekta jer će u tom objektu građani Barajeva moći da se bave sportom. U planu je takođe i da se napravi sportski centar sa bazenom, što će biti važno za klubove koji će tu moći da dolaze na pripreme. Jedno od važnih pitanja jeste i tretman otpadnih voda, zbog čega smo obišli postrojenje u naselju Gaj, koje se trenutno gradi. Vrednost tih radova iznosi 125 miliona dinara – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naveo i da je bilo reči o novoj školi u Meljaku, za šta se trenutno radi idejno rešenje. Kako je precizirao, plan da se ovaj projekat realizuje posredstvom Kancelarije za javna ulaganja. Takođe, predstoji i rekonstrukcija osnovne škole u Baćevcima, a vrednost tih radova je 28 miliona dinara.

– Posebno je važno da najavim da će se u blizini naselja Gaj graditi Centar za boravak dece sa smetnjama u razvoju, što će biti još jedan pokazatelj brige o sugrađanima – kazao je Radojičić.

On je dodao i da je dosada u Barajevu urađena rekonstrukcija oko četiri kilometra trotoara, a trenutno se radi još kilometar i po.

Obilazak Barajeva još jedna je u nizu poseta gradskim opštinama koje je gradonačelnik u prethodnom periodu inicirao, kako bi se na licu mesta upoznao sa najaktuelnijim projektima i planovima.

 

Radovi na izgradnji moderne sportske hale u Barajevu napreduju – važno je da se Beograd ravnomerno razvija

U naselju Gaj u opštini Barajevo gradi se moderna sportska hala, a u planu je da se na tom mestu izgradi i veliki sportski centar sa bazenom, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV K1.

– Ovo naselje se brzo razvija. Sada se gradi sportska hala, a vrednost investicije je veća od 300 miliona dinara. U planu je i izgradnja dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju. Cilj je da građani Barajeva ovde mogu da uživaju i da se bave sportskim aktivnostima, dok je u perspektivi plan da to bude sportski centar u koji će sportisti dolaziti na pripreme – istakao je gradonačelnik i dodao da je važno da se Beograd ravnomerno razvija.

Prema njegovim rečima, prva faza radova je pri kraju, još dve treba da budu urađene, a svi radovi trenutno idu po planu.

– Trećom fazom će biti završeni bazen i prostor u kojem će sportisti biti smešteni – kazao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je posetio opštinu Barajevo kako bi na licu mesta razgovarao o problemima koje je neophodno rešiti.

– Na našim sastancima sa predstavnicima opština su i ljudi iz Uprave Grada Beograda, sekretarijata i javnih preduzeća, kako bi se problemi, tamo gde postoje, rešili što pre i na taj način popravio kvalitet života sugrađana. Koncept je da se sve opštine ravnomerno razvijaju. Važno je da prepoznamo ključne tačke u koje treba ulagati i probleme koje treba rešavati. Iako je nastupio težak period zbog pandemije virusa korona, uspevamo da održavamo trend razvoja opština, koji smo počeli pre skoro deset godina – zaključio je Radojičić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Delimično oblačno

Utorak
Kiša

Max: 12°C
Min: 10°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana