Radojičić obišao Gerontološki zavod za Dan starih Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 01. 10. 2019. 11:36:04

Povodom Međunarodnog dana starih gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje i Klub za stara lica na Vračaru.

foto Tanjug

Radojičić je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost ljudima zaposlenim u toj beogradskoj ustanovi, podsetivši da je Grad pomogao Gerontološki zavod sa devet miliona dinara u prošloj godini.

„Radi se o ustanovi koja već 32 godine radi ovaj posao, sa 250 ljudi, 31 lekarom i ostalim medicinskim osobljem i fizioterapeutima. Oni dnevno imaju između hiljadu i 1.500 poseta na terenu. Obavlja se fizijatrijski tretman i za one koji nisu u mogućnosti da dođu do bolnice“, rekao je Radojičić.

Radojičić je kazao da se radi o vrlo značajnoj ustanovi sa edukovanim osobljem i specijalističkim pregledima, poput ultrazvuka i doplera krvnih sudova, koja pacijentima omogućava kvalitetniji život i lečenje na lakši način.

„U toku posete smo sreli puno osoba od 65 godina i starijih, svi su do jednog bili zadovoljni i zahvalni ljudima koji rade u ovoj ustanovi. Grad Beograd je u prethodnoj godini izdvojio devet miliona dinara za ovu ustanovu, a kupljena oprema u prethodne tri godine od 30 hiljada evra pokazuje da Grad vodi računa o Zavodu i starima. U narednom periodu trudićemo se da ove ustanove budu na još višem nivou“, zaključio je gradonačelnik Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 18°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana