Radojičić obišao bebu rođenu u Višegradskoj Tanjug

Objavljeno: 01.01.2022. 12:30 Izmenjeno: 03.01.2022. 13:10

Gradonačelinik Beograda Zoran Radojičić obišao je  jednu od dve prvorođene bebe u prestonici, devojčicu koja je na svet stigla nekoliko sekundi iza ponoći u porodilištu u Višegradskoj.

„Neposredno posle ponoći, pet beba je rođeno u Beogradu. U Višegradskoj se rodila devojčica, u prvim sekundama posle početka Nove godine. Beba je teška tri kilograma i 590 grama, duga je 52 santimetra, a na klinici Narodni front, rođen je dečak težak 3.760 grama i 53 santimetra dug. Nova godina nam je krenula lepo, sa lepim vestima“, rekao je Radojičić za Tanjug prilikom obilaska bebe u Višegradskoj.

On je podsetio da je prošle godine rođeno oko 19.000 beba u Beogradu i da se nada da će ih u 2022. biti više.

„Čestitam porodicama koje su dobile bebe, čestitam im i Novu godinu i njima i bebama želim sve najbolje. Grad Beograd će i dalje voditi odgovornu socijalnu politiku u domenu porodilja i kao grad ćemo se razvijati maksimalno prilagođeni deci. Nastavićemo da gradimo obdaništa i da renovinarmao škole. Gradi se i nova dečja klinika Tiršova 2 „, rekao je Radojičić.

On je istakao dva će dve porodilje i njihove porodice od Grada Beograda dobiti ček u vrednosti od 300.000 dinara.

„To je simboličan poklon Grada Beograda i poruka svima da moramo voditi računa o našoj demografskoj politici, da je važno da imamo još više dece i da ćemo na taj način imati prosperitet. Politika grada Beograda je u skladu sa politikom republike Srbije. Kao što znate, porodilje će za prvo dete dobijati sada po 300.000 dinara. To je samo jedan segment kako mi strateški mislimo u pravcu svetlije budućnosti“, zaključio je Radojičić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana