Radojičić na Međunarodni dan dece u uličnoj situaciji obišao Prihvatilište Beoinfo

Objavljeno: 12.04.2020. 11:39 Izmenjeno: 12.04.2020. 19:59

Na Međunarodni dan dece u uličnoj situaciji, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je Prihvatilište za decu Beograda, jedinu ustanovu ovog tipa koja je utočište za decu i koja je za njih otvorena i tokom vanrednog stanja u zemlji.

On je tom prilikom precizirao da u ustanovi trenutno boravi četrdesetoro mališana.

– Ovi dani vrlo su komplikovani za decu. Ona koja su u svojim porodicama, imaju pažnju i ljubav, a roditelji se zajedno sa njima trude da prevaziđu težak period. Međutim, deca iz Prihvatilišta imaju tu nesreću da roditelji u ovom trenutku ne brinu o njima zbog čega je važno da podsećamo na njih, ukažemo im pažnju i budemo tu za sve šta im treba – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je istakao i da je osim toga razlog njegove posete i provera da li se poštuju propisane procedure prilikom prihvata dece, te da se u to uverio lično i nakon razgovora sa rukovodiocem Prihvatilišta Danijelom Stajković.

– Važno je da je rizik od infekcije smanjen na najmanju moguću meru. Sva procedura se maksimalno poštuje kako prilikom prihvata nove dece tako i za onu koja već borave ovde – naveo je Radojičić.

Gradonačelnik se osvrnuo i na trenutnu zabranu kretanja u Beogradu, precizirajući da je broj prekršaja manji nego prošle nedelje i da Beograđani više poštuju donete mere. On je, ipak, svim građanima poručio da budu oprezni i pažljivi.

Zoran Radojičić je podsetio da je ovaj mesec verskih praznika – Uskrsa za katoličke i protestantske vernike, Uskrsa za pravoslavne vernike, kao i veliki jevrejski praznik i potom muslimanski Ramazan.

– Zato naročito tokom ovog meseca treba da budemo svesni međusobne povezanosti i toga koliko zavisimo jedni od drugih. Istovremeno, svi moramo biti pažljivi i dati svoj maksimum i u pripremama praznične atmosfere kako bismo rizik od eventualnog daljeg širenja epidemije smanjili – istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je na kraju u izjavi za TV Prva dodao da će epidemiolozi i svi stručnjaci razmotriti mere, te da će se u skladu sa njima i nadalje postupati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana