Radojičić: Mostovi matematike čvrsti i večni

Objavljeno: 08.04.2021. 08:25 Izmenjeno: 08.04.2021. 08:25

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozdravio je uvodnim govorom učesnike Druge međunarodne onlajn konferencije „Mostovi matematike” u organizaciji udruženja „Mladi matematičar” iz Vrnjačke Banje.

Osnovna tema konferencije „Godinu dana posle – iskustva i izazovi” odnosila se na izazove u obrazovanju u uslovima pandemije, posebno u nastavi matematike.

Pandemija korona virusa je mnogo toga u našim životima poremetila. Tema je izuzetno značajna i, nažalost, već više od godinu dana veoma aktuelna. Ali mostovi matematike su, uprkos svemu, čvrsti i večni, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da tema ove konferencije upućuje na jedan od najvećih izazova u proteklih godinu dana za sve nas, a to je obrazovni sistem u uslovima pandemije i konkretno, kakve je efekte pandemija imala na (onlajn) nastavu matematike, preneo je Beoinfo.

Neophodno je bilo brzo se prilagoditi novonastalim okolnostima. Tu se na delu pokazala solidarnost nastavnika, učenika, roditelja, ali i čitavog sistema. Drago mi je što je ova konferencija pružila mogućnost da se upoznamo i sa iskustvima drugih zemalja u nastavi matematike u uslovima pandemije, istakao je Radojičić.

On je naglasio da je matematika fundamentalna nauka i da je izuzetno važno što se ovom naukom u Srbiji bave mnogi vrsni naučnici i svoje znanje prenose mladima.

U modernom svetu, u kojem se danas sistem vrednosti postavlja vrlo često na sasvim drugačije osnove, veoma je važno ostati na putu negovanja onih pravih vrednosti koje neguju profesori u radu sa decom. I sam sam profesor, pa tim više i razumem da su upravo profesori oni koji nose ogromnu odgovornost, rekao je Radojičić.

Mladost, pamet i talenat dece kojoj se posvećujete svima nama ulivaju nadu da ćemo u budućnosti živeti u još boljem i prosperitetnijem društvu. Kao gradonačelnik ću uvek podržati ovakve skupove. Važno je da sa vizijom matematičkog i naučnog razmišljanja gradimo našu budućnost, budućnost Grada Beograda i čitave zemlje, posebno u ovako izazovnim vremenima, zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno oblačno

Utorak
Kiša

Max: 12°C
Min: 10°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana