Radojičić: Moguće strože mere u narednom periodu Tanjug

Objavljeno: 07.10.2020. 08:29 Izmenjeno: 07.10.2020. 09:30

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je mogućnost uvođenja strožih mera u suzbijanju epidemije virusa korona u narednom periodu, te da će one u gradu zavisiti od odluka Republičkog kriznog štaba.

„Danas zaseda Republički štab, a mi u Beogradu ćemo poštovati sve donete odluke i u skladu s njima ćemo se ponašati. Eventualno pogoršanje epidemiološke situacije iziskuje veću pažnju i odgovornije postupanje“, kazao je Radojičić u uključenju za TV Prva iz Ženeve, gde je boravio na Forumu gradonačelnika.

Radojičić je napomenuo da je sa ponosom iznosio rezultate Beograda prethodnih nekoliko nedelja, imajući u vidu kudikamo bolje rezultate u odnosu na druge gradove u okruženju, kada je u pitanju epidemija.

„Nije vreme za pohvale i radost već da svi i nadalje budemo posvećeni borbi“, naveo je gradonačelnik.

On je kazao da se razgovaralo o raznim stvarima, pre svih, o uspostavljanju Komandnog kriznog centra za vanredne situacije…

„S obzirom na naše iskustvo iz 2014. zbog poplava i s obzirom na klimatske promene i mogućnost nepogoda sa velikom verovatnoćom, veoma je važan razvoj prijekta sa UNDP-em. Najpre bi bile postavljene merne stanice za merenje visine reka kao i padavina. Jedan deo projekta je komandni (situacioni) centar – iz koga bi se koordinisalo skupljanje informacija i reakcija na krizne situacije, ne samo za poplave“, zaključio je Radojičić uz ocenu da se mora delovati preventivno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 23°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana