Radojičić: Mladi ekolozi su budućnost Beograda Beoinfo

Objavljeno: 18.05.2021. 20:31 Izmenjeno: 18.05.2021. 20:31

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić u Starom dvoru primio  je predstavnice Udruženja građana „EcoHub”.

Cilj ove organizacije je širenje ekološke svesti u različitim segmentima zajednice. Do sada je kroz njihove prorgrame prošlo više od 500 dece, edukovali su već četiri generacije osnovaca i uložili preko 1.500 radnih sati u kreiranje ekološki odgovornijeg Beograda.

– Svaki put kada sam u prilici da razgovaram s mladim ljudima koji s puno entuzijazma i posvećenosti pristupe nekom važnom cilju to me ispuni posebnim zadovoljstvom i optimizmom. Tema o kojoj smo danas razgovarali meni je posebno interesantna, budući da je bilo reči o pitanjima zaštite životne sredine, što je nešto što ja često ističem kao jedan od svojih prioriteta – kazao je gradonačelnik.

Predstavnice ove organizacije su gradonačelniku Radojičiću govorile o svojim aktivnostima, kao i na koji način one doprinose podizanju svesti o značaju ekologije. „EcoHub” je osnovan 2016. godine, a od 2017. njihovi eko-mentori u 5 pet beogradskih osnovnih škola kroz panele, predavanja i radionice edukuju decu nižih razreda, kao i učenike petog i šestog razreda osnovne škole.

– Pristup koji eko-mentori imaju je zaista sjajan. Kao obučeni edukatori, oni deci kroz svakodnevne i praktične primere uspevaju da približe ideju da su brojni načini na koje svako od nas može da dâ doprinos zaštiti životne sredine. A veoma me raduje što deca odlično reaguju, da im je sve zanimljivo i da rado i van učionice primenjuju ono što su naučili od svojih eko-mentora – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana