Radojičić: Mladi aktuelni učesnici pozitivnih promena u društvu Beoinfo

Objavljeno: 19.11.2019. 14:44 Izmenjeno: 19.11.2019. 14:44

Gradonačelnik Zoran Radojičić otvorio peti „Samit mladih” koji se održava u hotelu „Metropol”, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda.

Tanjug/Arhivska fotografija

Radojičić  je istakao značaj skupa jer okuplja mlade i talentovane ljude koji, pored sopstvenog razvoja, kako je rekao, doprinose i razvoju našeg društva.

– Ovakvi skupovi omogućavaju učesnicima dalji razvoj njihovih veština i znanja, ali i doprinose razvoju našeg društva. Jasno je da ste vi naša budućnost i svojom energijom i aktivnostima usmeravate dalje pravce razvoja Beograda i Srbije – istakao je Radojičić.

On je podsetio da Grad Beograd daje doprinos aktivnostima mladih nizom besplatnih edukacija koje organizuje Kancelarija za mlade.

– Grad Beograd daje doprinos aktivnostima mladih nizom besplatnih programa edukacije, kao i Lokalnim akcionim planom za mlade koji se realizuje preko Kancelarije za mlade. Poenta ovakvih skupova je da dođete do novih iskustava, razmenite nove ideje i pokrenete nove start-ap kompanije preko Naučnotehnološkog parka, koji vam pruža veliku podršku – podsetio je prvi čovek prestonice.

On je podsetio da je cilj da se Beograd razvija u pravcu „pametnog grada”.

– Mi želimo da Beograd razvijamo u pravcu „pametnog grada” (smart siti), a takav grad se ne može razvijati dok građani ne budu imali lak način komunikacije putem IT tehnologija i uz kreativnu sposobnost mladih, koju već poseduju. S obzirom na to da će sve veći broj stanovnika živeti u velikim gradovima, ako želimo da dočekamo te izazove na pravi način, neophodna je kreativnost i energija mladih ljudi – ukazao je gradonačelnik i zahvalio učesnicima samita jer su aktuelni činioci pozitivnih promena u našem društvu.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević poručio je učesnicima samita da su budućnost ovog grada i naše zemlje.

– Vi ćete nastaviti da razvijate našu prestonicu u smeru bezbednog i pametnog grada u kome će biti jednaki uslovi za život u svih 17 gradskih opština. Bez „smart sitija” nema budućnosti, a budućnosti nema bez vas – ukazao je Petronijević.

On je podsetio da je Naučnotehnološki park Beograd samo u prošloj godini ostvario dobit od 20 miliona evra.

– Grad je obezbedio uslove, ali taj novac su zaradili mladi Beograđani koji su ostali u Srbiji i pokazali da mogu da budu konkurenti i na stranim tržištima – podsetio je Petronijević i najavio dalje unapređenja uslova za mlade.

Direktor Kancelarije za mlade Nedeljko Radosavljević zahvalio je učesnicima skupa, kao i čelnicima Grada Beograda na podršci i dobroj saradnji. On je pozvao mlade Beograđane da se priključe aktivnostima Kancelarije za mlade i na taj način doprinesu boljem položaju te populacije.

Savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nikola Lazić je najavio da će se to ministarstvo u narednom periodu intenzivno baviti mladima.

– Zajedno ćemo kreirati nove politike prilagođene vremenu u kome živimo. Veoma je važno da se mladi okupljaju, razmenjuju iskustva i stiču neformalna znanja, a ovakvi događaji su pravo mesto za to – naveo je Lazić.

Događaju su prisustvovali članovi Gradskog veća Grada Beograda, predstavnici gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana