Radojičić: Izgradnja Tiršove 2 dobro napreduje tanjug

Objavljeno: 05.06.2022. 18:40 Izmenjeno: 05.06.2022. 18:40

Gradonačelnik je za Tanjug rekao da je plan da se temeljna jama dimenzija 100 puta 72 metra, veličine dva fudbalska stadiona, završi do kraja novembra.

Radovi na izgradnji Tiršove 2 dobro napreduju i značajan deo prve, najteže faze je urađen jer se u izgradnji temeljne jame planirane dubine 21 metar već stiglo do 12 metara, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičih.

““Veoma je važno što će se bolnici lakše prilaziti nego sada jer će temeljna jama biti takoreći u nivou auto-puta pa će automobili sa bolesnim decom sa auto-puta moći da uđu u garažu““, rekao je Radojičić.

Naveo je da je plan da se urade tri podzemna nivoa, gde će biti garaže, zatim dva suterena, prizemlje i još pet spratova, ukupne površine 60.000 kvadrata, od čega 40.000 kvadrata medicinskog prostora i 20.000 za garaže.

Govoreći o konceptu lečenja, rekao je da je plan da deca provode što manje vremena u bolnici i da samo najteži pacijenti, koji moraju, ostaju u bolnici.

““Biće 50 kreveta u dnevnim bolnicama, 20 različitih ambulantnih polikliničkih gde she se pacijenti dovoditi na preglede i kontrole, zatim devet operacionih sala, od čega šest u jezgru zgrade a tri blizu dnevnih bolnica i hitnog prijema““, rekao je Radojičić i dodao da će bolnica imati najsavremeniju opremu.

Ocenio je da bio još zadovoljniji zbog toga što je, kao što mu je bila ideja, sve završeno za vreme njegovog mandata gradonačelnika ali da, kako je rekao, treba biti realan, jer su procedure Evropske unije i banaka takve da su tražile vreme i nije moglo brže da se gradi.

““Međutim, kada znam da se još od osamdesetih planirala ova izgradnja, onda to da li će biti završena dve godine pre ili posle i nije toliko značajno“, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Prema njegovim rečima, Tiršova 2 će biti među najboljim dečijim klinikama u Evropi i što je veoma važno, imaće odlične lekare.

Naveo je da posle njene izgradnje za standardne slučajeve lečenja više neće morati da se ide u inostranstvo.

Radojičić je dodao da će, kada je reč o najtežim oboljenjima, ljudi i dalje tražiti mogućnosti lečenja negde drugde, ali manje nego do sada.

Istakao je da su se roditelji ranije najviše žalili na uslove u Tiršovoj, da je poslednjih godina dosta uloženo u popravljanje tih uslova, ali se tu nije moglo puno uraditi zbog nedostatka prostora i da je zato bila neophodna izgradnja nove zgrade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana