Radojičić: Dobra saradnja Moskve i Beograda Studio B, Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 26. 07. 2019. 10:47:13

Prijateljstvo Rusije i Srbije, ali i saradnja Beograda i Moskve bile su neke od tema razgovora gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i ambasodora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocana – Harčenka.

Oni su se saglasili da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou, ali pričali i o tome kako da se održi i unapredi u narednom periodu.

„Sa prethodnim ambasadorom imali smo odlični saradnju i očekuje da će ona biti nastavljena i da će biti sve bolja i bolja i na ekonomskom, privrednom planu i u domenu kulture i sporta“, rekao je Radojičić novinarima nakon sastanka.

Dodaje i da su razgovarali o poseti gradonačelnika Beograda Moskvi, kako može da se unapredi saradnja dva grada i šta je to što Beogradu u ruskoj prestonici može da posluži kao primer za bolji razvoj.

„Tokom boravka u Moskvi gradonačelnik Sergej Sobjanin je rekao da je važno verovati da su promene moguće i da mogu vrlo brzo da se ostvare i to sam dobro zapamtio“, naglasio je gradonačelnik i dodao da je želja da se Beograd razvija i da liči na Moskvu koja je danas jedan od najlepših svetskih gradova.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da Beograd postaje najlepša prestonica u regionu u Evropi.

„Pričali smo i o mogućnostima saradnje Moskve i Beograda. Ima dosta projekata u različitrim sferama – privreda, ekonomski odnosi, trgovina i kultura i očekujemo unapređenje saradnje“, rekao je Borcan-Harčenko.

Dodaje da Beograd i Moskva mogu da naprave snažan podsticaj za dalji razvoj saradnje i odnosa Rusije i Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 27°C
Min: 12°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana