Radojičić čestitao gradonačelniku Atine preuzimanje dužnosti Beoinfo

Objavljeno: 07.09.2019. 14:01 Izmenjeno: 08.09.2019. 11:21

Gradonačelnik Radojičić čestitao Kostasu Bakojanisu preuzimanje dužnosti gradonačelnika Atine i poručio da su odnosi s prijateljskom Grčkom od vitalnog značaja za Srbiju, ali i za Beograd.

– Želim da Vam ukažem da je saradnja naše dve države, Srbije i Grčke, za Srbiju od prioritetnog značaja. Grčka je zemlja, koja je naš veliki prijatelj u Evropi i regionu i dosledno podržava međunarodnu poziciju i evropski put Srbije. Odnosi sa prijateljskom Grčkom su od vitalnog značaja za našu zemlju ali i za naš grad. Posebno me raduje činjenica da su Grci ove godine među najbrojnijim turistima u našoj prestonici – rekao je Radojičić.

Gradonačenik je dodao da se uz pripremu Sporazuma o strateškom partnerstvu naše dve zemlje razvija i intenzivna saradnja u oblasti infrastrukture i transporta.

– Na nama dvojici je da, u tom kontekstu, uspostavimo blisku saradnju naše dve prestonice, Beograda i Atine, u oblastima za koje smo nadležni, i koje su od suštinskog značaja za svakog našeg građanina – istakao je Radojičić i pozvao gradonačelnika Atine da u najskorijem vremenu poseti Beograd u cilju i sa željom da što pre uspostavi saradnju sa grčkim kolegom.

Podsećanja radi, novi gradonačelnik Atine Kostas Bakojanis do sada je bio guverner Centralne Grčke. Zakletvu za gradonačelnika položio je pre nekoliko dana na ceremoniji na otvorenom u parku Akademija Platonos.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Delimično oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 19°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana