Radojičić: Beograd prati velike investicije Beoinfo, Studio B

BeogradBeograd Pocetna 12. 07. 2019. 14:42:59

Zavrsena izgradnja podzemnog visokonaponskog kablovskog voda od EMS-ove trafo-stanice kod Plavog mosta do EPS-ove trafo-stanice na Autokomandi. Taj projekat obezbeđuje stabilno snabdevanje strujom i važan za građane, ali i potencijalne investitore, kaže gradonačelnik Radojičić.

foto Beoinfo


Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je rekao da će se ovom mrežom centralni delovi grada stabilno, dugoročno i bezbedno snabdevati.

– Podzemni kablovski vod je dugačak 3,2 kilometra, u zemlji je postavljen u širini i dubini od skoro šest metara, a vrednost projekta iznosi 2,7 miliona evra. To je prvi deo izgradnje, a u narednom periodu gradiće se još dva projekta kablovskog voda – najavio je gradonačelnik.

Radojičić je istakao da je saradnja Grada Beograda sa EMS-om dugogodišnja i uspešna i da je ovakav projekat primer te saradnje.

– Ovaj projekat nam obezbeđuje stabilno snabdevanje električnom energijom, što je najvažnije za naše građane i investitore koji će ulagati u grad koji ima stabilnu infrastrukturu. Mreža koja je završena jedna je od najsavremenijih koncepata i prati tehnološke trendove koji su na najvišem nivou – rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, ovakvi projekti privlače investitore koji će uticati na razvoj grada i ulagati u njegovu izgradnju.

– U ovom trenutku imamo veoma mnogo gradilišta i naš grad se ubrzano razvija. Takoreći, gradi se na svakom koraku. Tako ćemo sa ovakvom infrastrukturom ispratiti investicije i privući nove. Projekat „Beograd na vodi” promenio je izgled tog dela grada i u narednom periodu će nastaviti da se gradi dosadašnjim tempom, te je i za ovaj deo grada potrebna stabilna električna energija. Ovim projektom koji se danas završava i nastavkom izgradnje podzemnih kablovskih vodova to ćemo moći pouzdanije i sigurnije da podržimo i obezbedimo – istakao je gradonačelnik Beograda.

Direktorka Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije” Beograd Jelena Matejić najavila je da će uskoro na teritoriji prestonice početi izgradnja još dva podzemna kablovska voda, čija će izgradnja biti završena u maju sledeće godine. Oni će obuhvatiti prsten jezgra grada koji potražuje stabilno i bezbedno snabdevanje električnom energijom.

– Jedan u dužini od tri kilometra ići će od trafostanice Beograd 23 preko Mosta na Adi do trafostanice Beograd 45, a u okviru projekta „Beograda na vodi”, dok će drugi povezivati trafostanicu Beograd 45 i trafostanicu TETO Novi Beograd i biće dugačak oko 3,6 kilometara – rekla je Matejićeva.

Ona je objasnila i da su u toku pripreme za rekonstrukciju postojećeg 110 kilovoltnog kabla, koji snabdeva centar Beograda, na potezu od trafostanice Beograd 1 na Karaburmi do trafostanice Beograd 6 u blizini Skupštine Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 32°C
Min: 19°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana