Radojičić: Ulaganje u obrazovanje Beoinfo

Objavljeno: 05.07.2018. 13:45 Izmenjeno: 06.07.2018. 12:03

Do 2020. godine uložićemo više od 3 milijarde dinara za obrazovanje, poručio gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je učenicima Poljoprivredne škole u Krnjači uručio ključeve novog traktora.

foto Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uručio je ključeve traktora Poljoprivrednoj školi „PK Beograd” i poručio da je osnovni cilj ove donacije doprinos boljim uslovima koje učenici na teritoriji grada Beograda treba da imaju u školama.

Radojičić je istakao da je Poljoprivredna škola „PK Beograd” veoma organizovana ustanova koja ima izuzetno ozbiljan pristup edukaciji.

– Veoma je značajno da učenici koji završe školu imaju mogućnost da se zaposle u struci odmah po okončanju obrazovanja, što može da predstavlja doprinos daljem razvoju poljoprivrede, koja je jedna od najznačajnijih privrednih grana u našoj zemlji. Grad Beograd je u protekle dve godine značajno pomagao ovu ustanovu, pa su urađene rekonstrukcije kabineta, toaleta i fiskulturne sale – rekao je Radojičić.

On je dodao da je u planu da grad nastavi da pomaže Poljoprivrednu školu „PK Beograd”, te da bi ove godine trebalo da se radi rekonstrukcija krova i izgradnja novog doma za učenike.

– To će biti prvi dom za učenike koji će se graditi u Beogradu posle pola veka, a deca koja nisu iz Beograda dobiće mogućnost da pohađaju ovu školu i sarađuju sa odličnim profesorima. U narednom periodu ćemo, shodno našoj politici, nastaviti sa rekonstrukcijama i ulaganjem u obrazovne ustanove. U periodu do 2020. godine će preko tri milijarde dinara biti izdvojeno za tu namenu. Donacijom traktora želimo da pomognemo osoblju i učenicima, ali i da doprinesemo daljem razvoju ove škole – zaključio je Radojičić.

Direktor Poljoprivredne škole „PK Beograd” Dragan Filipović istakao je da se u ustanovi, na čijem se čelu nalazi, đaci školuju za šest obrazovnih profila.

– Trenutno školu pohađa 180 učenika, ali postoji tendencija rasta broja odeljenja. Imamo odličnu saradnju sa Gradom Beogradom, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali i privrednim subjektima. Grad Beograd nam je ove godine pomogao ne samo donacijom ovog traktora već i sredstvima za nabavku računara i nameštaja za zbornicu – rekao je Filipović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana