Radno vreme za praznike Beoinfo

Objavljeno: 07.11.2019. 09:17 Izmenjeno: 07.11.2019. 14:33

Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata na dan državnog praznika, 11. novembra.

Odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda uređuje se radno vreme trgovinskih formata i zanatskih objekata na dan državnog praznika – Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana  (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.) u nedelju, 10. novembra, moraju da rade najmanje od 9  do 12 sati.

U ponedeljak, 11. novembra, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati. Tog dana, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske  stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti na dan državnog praznika – Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra, mogu biti otvoreni i raditi duže od navedenog radnog vremena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 33°C
Min: 20°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana