Radionice kreativnog čitanja i pisanja na Banovom brdu Tanjug

Objavljeno: 11.01.2018. 12:28 Izmenjeno: 11.01.2018. 16:34

Besplatne radionice kreativnog čitanja i pisanja, pod nazivom „Čarolija čitanja”, održaće se 13, 20. i 27. januara. Namenjene su srednjoškolcima i učenicima osmog razreda.

Za pet sati koliko traje svaka od radionica, učesnici će tri sata biti u čitaonici Biblioteke „Laza Kostić” na Banovom brdu, a dva sata provešće na nekom kulturnom događaju ili u instituciji kulture. Prve subote imaće priliku da vide izložbu „100 najlepših slika Srbije”.

Tokom ovog ciklusa radionica, učesnici će se baviti srpskim književnim i kulturnim nasleđem kroz različite kreativne zadatke. Cilj radionica je da polaznike navede da traže odgovore na pitanja šta sve čini našu (ne)materijalnu kulturu i koji pisci i književna dela su uticali na razvoj naše književnosti i jezika i na koji način.

Milica Jovanović je autorka i voditeljka radionica „Čarolija čitanja”, na kojima je do sada tokom šest godina održavanja učestvovalo oko 500 mladih. Radionice se relizuju u organizaciji Prijatelja dece Čukarice i uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu.

Prijave i dodatne informacije na 063/8422-174 ili pdcukarica@gmail.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana