Racija u Dojče banci zbog pranja novca Tanjug

Objavljeno: 29.11.2018. 15:19 Izmenjeno: 29.11.2018. 15:55

Nemačka policija sprovela je danas raciju u sedištu Dojče banke u Frankfurtu u sklopu istrage o pranju novca povezane sa aferom “Panamski papiri”.

 

U centru istrage su dvojica službenika Dojce banke, koji se sumnjiče da su pomagali klijentima da operu novac stečen kriminalnim aktivnostima, prenosi CNBC.

Ukupno 170 policajaca, istražitelja i poreskih inspektora pretražilo je šest ispostava Dojče banke, zaplenjeni su brojni pisani i elektronski dokumenti, a dalja istraga se nastavlja, navodi se u saopštenju Kancelarije frankfurtskog tužilaštva.

Saopšteno je i da se, nakon procene podataka iz “Panamskih papira, probudila sumnja da je Dojče banka možda pomogla svojim klijentima da osnuju ofšor kompanije u poreskim rajevima širom sveta.

“Tačno je da policija trenutno sprovodi istragu na nekoliko različitih lokacija Dojče banke u Nemačkoj. Radi se o slučaju povezanom sa aferom “Panamski papiri”, navodi se u saopštenju Dojče banke, i dodaje da će u potpunosti sarađivati sa vlastima.

Posle najnoviji vesti, akcije banke pale su čak za 3,0 odsto.

Skandal „Panamski papiri“ predstavlja najveće curenje informacija u istoriji, kada su u aprilu 2016. godine u javnost procureli podaci advokatske firme “Mosak Fonseka” sa sedištem u Panami. Tada je iz njene baze procurelo 11,5 miliona dokumenata i 2,6 terabajta informacija koji otkrivaju kako bogataši peru novac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana