Žene vozači taksi vozila

Vozila nas je žena taksista, jedna od retkih u Beogradu  i kazala nam je kako izgleda jedan njen dan:

Dešavalo mi se da mi uzvikuju „Idi kući kuvaj ručak“, ali ja se na to ne obazirem

Žena za volanom – pakao od života! E, pa i nije baš uvek tako!

Kažu da žene ne znaju da voze, a nas je naša cagovornica uverila u suprotno. Jedna je od onih žena koja, slobodno se može reći, vozi bolje i od nekih muškaraca. Ona taksira već 23 godine.

Kada smo ušli u automobil sa oznakom poznatog beogradskog taksi udruženja dočekao nas je osmeh. To je bio osmeh moderne i doterane žene.

Startovala je motor i vožnja je počela. Strpljiva i potpuno smirena. Propušta svakog pešaka –  uz smešak.

Ne obraća pažnju na našu kameru već na saobraćaj. Kaže, bezbednost putnika je na prvom mestu.

Objašnjava da joj je to profesionalna deformacija jer je bila instruktor vožnje. Kada je taj posao prestao da bude unosan, prešla je na taksi, gde je i danas.

Dešavalo joj se da muškarci ne žele da se voze sa njom – samo zato što je žena.

Kako kaže:Jedan čovek je ušao, seo i zaprepastio se kada je video da sam žena. Počela sam vožnju, a on je počeo da kuka. „Jao gde me nađe, sa ženom da se vozim „. Molio se da u komadu stigne na željenu destinaciju. Kada sam ga odvezla do te lokacije – zahvalio mi se i pohvalio jer je video da sam dobar vozač – priča uz osmeh naša sagovornica.

Sa druge strane, u ovu ženu mnogo više poverenja imaju žene, roditelji i stariji ljudi, zbog čega stalne mušterije imaju njen privatni broj telefona.

Posebno žene imaju poverenja u mene, pa tako rade i pričaju neke stvari koje ne bi rekle da je za volanom muškarac. Presvlače se, šminkaju, skidaju viklere. Isto tako umeju da se požale. Ne znam koliko sam teških životnih priča čula. Jedna žena mi je ispričala kako se njen muž švaleriše. Nisam znala šta da odgovorim na to, ali njoj savet nije ni bio potreban. Bilo joj je potrebno da je neko sasluša. Tako ja dođem nešto poput psihologa – priča sagovornica.

Iako je dama – ume i da opsuje, ali ne tako često. Potpuno staloženu ženu teško je izbaciti iz takta. Na sviranje i pogrdne komentare muškaraca se ne obazire.

Najnovije vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 16°C
Min: 5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana