PVC kante za individualna domaćinstva Savskog venca Beoinfo

Objavljeno: 15.01.2020. 15:52 Izmenjeno: 15.01.2020. 15:52

Gradska opština Savski venac, u saradnji sa JKP „Gradska čistoća”, tokom 2020. godine radiće na poboljšanju komunalne usluge za domaćinstva individualne izgradnje na teritoriji opštine.

Jedna od zajedničkih aktivnosti ovog preduzeća i opštine je promena tehnologije za sakupljanje i odnošenje otpada. Ta usluga se sada sprovodi putem klasičnih kontejnera postavljenih na gradskim ulicama, a plan za njeno unapređenje je podela PVC kanti, zapremine 240 litara, svim domaćinstvima sa individualnom izgradnjom, odnosno kućama, kako bi se sugrađanima olakšalo odlaganje klasičnog komunalnog i reciklabilnog otpada iz beogradskih domova.

Iz ove opštine pozivaju zainteresovane sugrađane da prijave svoje domaćinstvo za učešće u akciji na broj telefona 2061-800 ukoliko žele da njihovo domaćinstvo pređe na upotrebu PVC kanti (zelene za odlaganje klasičnog komunalnog otpada i plave za odlaganje reciklabila).

Domaćinstvima koja učestvuju u zajedničkoj akciji Opštine Savski venac i JKP „Gradska čistoća” biće besplatno dostavljene po dve PVC kante na kućnu adresu. Jedina obaveza korisnika biće da dobijene kante ostavljaju ispred svojih kapija posebno određenim danima, kako bi radnici „Čistoće” mogli nesmetano da ih isprazne.

Tehnologija odvoženja smeća putem PVC kanti znatno utiče i na smanjenje formiranja „divljih” deponija u Beogradu, poboljšava organizaciju odnošenja smeća, omogućava sugrađanima sortiranje otpada, olakšava problem njegovog odlaganja, ali i povećava količinu otpada koji ide na dalji proces reciklaže, što je od izuzetnog značaja za očuvanje životne sredine, ne samo Savskog venca već i celog Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 35°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana