PVC kante dobijaju i domaćinstva na Čukarici i Voždovcu Tanjug

Objavljeno: 11.05.2019. 14:51 Izmenjeno: 11.05.2019. 15:47

JKP „Gradska čistoća” nastavlja akcije podele PVC kanti domaćinstvima u naseljima sa individualnom izgradnjom na opštinama Čukarica i Voždovac, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća. Tokom ovog vikenda po dve PVC kante će dobiti 570 domaćinstava u ulicama Petra Drapšina, Vinogradi i Avalski put, a do kraja meseca još 600 domaćinstava će se priključiti novoj tehnologiji sakupljanja i odvoženja otpada.

Akciju  su svojim prisustvom podržali  i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i član gradskog veća Zoran Adamović, koji su sa sugrađanima razgovarali i o drugim aktivnostima koje se sprovode na toj opštini.

Svako domaćinstvo u naseljima u kojima se prelazi na tehnologiju odvoženja otpada putem PVC kanti dobija po dve takve kante. Plava kanta namenjena je za odlaganje reciklabila, a kanta zelene boje za odlaganje klasičnog kućnog smeća. Kante su zapremine 240 litara, a sugrađanima će znatno biti olakšano samo odlaganje, ali i izbacivanje otpada, čime će imati kvalitetniju komunalnu usluga.

U „Čistoći“ napominju i da je održavanje kanti, ali i njihova popravka ili eventualna zamena usled oštećenja, isključivo obaveza korisnika. Kante su namenjene samo za odlaganje komunalnog i reciklabilnog otpada, zbog čega se apeluje na njihove nove vlasnike da kante ne koriste za odlaganje šuta, zemlje, pepela i žara, jer to dovodi do trajnog oštećenja kante koju će morati da zamene o sopstvenom trošku.

Akcija besplatne podele kanti sugrađanima koji žive u naseljima sa individualnom izgradnjom pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća, a i da se reši problem u uskim ulicama gde nije moguće postaviti kontejner.

Kante će se uručivati svaki vikend do kraja meseca u periodu od 8 do 14 časova, a sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće” nemaju pravo da ulaze na privatan posed. Svi sugrađani koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonima na opštini Voždovac i Čukarica kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 32°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana