Putin:Krivicu za globalne posledice sankcija snosi Zapad tanjug

Objavljeno: 12.05.2022. 14:16 Izmenjeno: 13.05.2022. 11:40

Takođe, prema rečima Putina, zapadne sankcije Rusiji nanose štetu ekonomijama zemalja koje ih uvode i izazivaju globalnu krizu.

Krivicu za globalne posledice sankcija Rusiji, uključujući moguću glad u nizu zemalja, snose zapadne zemlje koje su zarad svoje dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta, izjavio je  ruski predsednik Vladimir Putin.

On je na sastanku o ekonomskim pitanjima istakao da se brojne zemlje već suočavaju sa pretnjama glađu i ako se sankcije Rusiji nastave, EU može da naiđe i na posledice koje bi bilo teško preokrenuti, prenosi agencija TAS S.

„Krivica za ovo je u potpunosti na elitama zapadnih zemalja koje su zarad očuvanja svoje globalne dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta“, naveo je ruski lider.

Dodao je da se zauzvrat Rusija, kako je rekao, samouvereno nosi sa spoljnim izazovima.

„Ove sankcije u velikoj meri izazivaju globalnu krizu. Njihovi autori, vođeni kratkovidim naduvanim političkim ambicijama, rusofobijom, u većoj meri narušavaju sopstvene nacionalne interese, sopstvenu ekonomiju, dobrobit svojih građana“, poručio je Putin.

Kako je ocenio, nastavak politike „opsesije sankcijama“ prema Rusiji dovešće do najkomplikovanijih i gotovo nepovratnih posledica po građane Evropske unije i najsiromašnijih zemalja sveta.

„Očigledno, zbog objektivnih ekonomskih zakona, nastavak opsesije sankcijama, ako mogu tako reći, neminovno će dovesti do teške, gotovo nepovratne posledice za Evropsku uniju, za njene građane i za najsiromašnije države“, istakao je Putin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 35°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana