Putin potpisao zakon o zabrani imenovanja dece po psovkama Tanjug

Objavljeno: 02.05.2017. 10:17 Izmenjeno: 02.05.2017. 10:17

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje upotreba psovki, brojeva, znakova interpunkcija, kao i naziva zanimanja prilikom davanja imena deci.

Pored toga, zakon će uređivati i kako će se dete prezivati, odnosno da li će, prema dogovoru oca i majke, dete nositi očevo ili majčino prezime, ili i jedno i drugo spojeno crticom, navode ruski mediji.

Mediji u Rusiji prenose da pre ovog zakona nije postojalo nijedno ograničenje prilikom davanja imena deci, a državne institucije su bile u obavezi da u registar upišu ime koje su roditelji svom detetu dali, kako god ono glasilo.

Inače, razlog zbog čega je ovaj zakon uopšte i donet bio je slučaj sa jednim detetom kojeg su roditelji nameravali da nazovu BOČirVF – biološki objekat čoveka iz porodice Voronovih-Frolovih.

Naime, dete se rodilo 26. juna 2002. godine, a zbog spora koji se vodio oko imena dokumenti ni dan-danas tom detetu nisu izdati, preneo je Sputnjik.

Najviše čudnih imena deci su davali građani ruske prestonice, izdvajamo samo nekoliko: Hristamrirados, Delfin, April, Princeza Danijela, Okeana, Sofija-Sunašce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana