Putevi Srbije o izmeni režima saobraćaja zbog radova Tanjug

Objavljeno: 14.01.2022. 17:25 Izmenjeno: 14.01.2022. 19:07

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Putevi Srbije podsećaju vozače da je obustavljen saobraćaj na deonici Crkvine – Tutin i da će obustava trajati do 1. jula, te da je aternativni put za to vreme Pazarište – Dojeviće; Dojeviće – Novi Pazar; Novi Pazar – Bregovi; Bregovi – Tutin.

I dok se lokalni saobraćaj po danu odvija uz naizmenično propuštanje vozila, noću je na sazi potpuna obustava saobraćaja.

Na putu Brežđe – Divčibare, na deonici Krčmar – Divčibare produžava se obustava saobraćaja do 31. januara zbog radova na rehabilitaciji puta. Alternativni putni pravac je obilaznica Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare.

Zbog radova na putnom objektu na putu Rakovac – Neštin saobracjaj se odvija naizmenčnim propuštanjem vozila.

Na deonici Resnik – Beli Potok i na Avalskom putu od 16. novembra izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na tunelu Beli Potok. Avalski put je zatvoren i preusmeren na novoformiranu kružnu raskrsnicu, kod hotela „1000 Ruža“.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

 

AMS: Neprestane intervencije putara donose bolju prohodnost

Dobro očišćeni putevi ka našim ski-centrima ali na kojima ima zaostalog snega, sa prvim večernjim satima, kada počinju dani vikenda doneće veći broj vozila, a samim tim i usporeno odvijanje saobraćaja na ovim putevima.

Zato vozite pažljivo, sporije i sa većim odstojanjem između vozila, poručuje Automoto savez Srbije u izveštaju o stanju na putevima.

Navode i da neprestane intervencije putara donose bolju prohodnost puteva u jugozapadnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije gde su snežne padavine bile najobilnije, ali je opasnost od proklizavanja i izletanja sa puta i dalje prisutna.

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove petlje Bubanj Potok na Obilaznici oko Beograda i njenog uklapanja sa postojećim autoputem, na autoputu E-75 u smeru ka Nišu saobraćaj se odvija po izmenjenom režimu od zone isključenja sa autoputa na Kružni put do petlje Tranšped.

Radovi se odvijaju u desnoj kolovoznoj traci, u smeru ka Nišu.

Saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom (smer Niš – Beograd), i to preticajnom i voznom trakom za smer kretanja vozila od Beograda ka Nišu, dok se zaustavnom trakom i devijacijom odvija saobraćaj za smer kretanja vozila od Niša ka Beogradu. Do 17. januara izvodiće se radovi na sanaciji cevastih propusta na delu auto-puta između petlje Pojate i petlje Razanj. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Izmenjen je režima saobraćaja na delu državnog puta iz pravca Subotice ka Novom Sadu.

Do 31. januara odmorište Zobnatica biće zatvoreno zbog izvođenja radova na ulivnoj i izlivnoj traci sa odmorišta. Sledeće dostupno odmorište je stanica za snabdevanje gorivom BS OMV.

Od 6. januara u saobraćaj je puštena deonica pravac G.P. Horgoš – Novi Sad (desna kolovozna traka. Na ovoj deonici ograničenje brzine u zimskom periodu biće 100 km/č, zbog nedovršenih radova koji će se nastaviti nakon završetka zimske službe koja traje do 31. marta ili ranije ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Prema informacijama Uprave granične Policije u 17:15 casova teretna vozila čekaju na Horgošu i Batrovcima dva sata na izlazu iz zemlje.

Granični prelaz Bajmok – Bačalmaš do 16. januara radi od 7, 00 do 24,00 časa, a produženo je i radno vreme prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom do 15. januara i taj prelaz radi od 7,00 do 22,00 časa.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana