Pupovac više ne vodi SNV RTS

Objavljeno: 13.07.2019. 17:31 Izmenjeno: 15.07.2019. 12:20

Nakon 22 godine došlo je do promene u vrhu Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj. Boris Milošević izabran za novog predsednika. Milorad Pupovac, koji je vodio SNV od osnivanja, tj. 22 godine, izabran je za predsednika Saveta SNV-a.

Posle 22 godine – promene u vrhu Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj. Boris Milošević novi je predsednik, a dosadašnji predsednik Milorad Pupovac izabran je za predsednika Saveta SNV-a. Milošević je dugogodišnji aktivista u srpskim organizacijama, narodni poslanik u Saboru i član Samostalne demokratske srpske stranke.

Dva su razloga dovela do promene u vrhu Srpskog narodnog vijeća – kaže Milorad Pupovac. Želi da dâ priliku mlađima i da se posveti stranci.

„To znači da će se pojaviti nova lica, novi govornici pa i nove ideje i novi ljudi na terenu, kao što vidite, kompletno je novo rukovodstvo – osnaženo je, osvježeno a istovremeno mi koji smo stvarali to Vijeće smo tu uz njih s tim što imamo prošireni horizont, oslobođeni izvršnih funkcija“, objašnjava Pupovac.

Demantuje navode da SDSS preuzima Ministarstvo uprave.

„SDSS neće sudjelovati u Vladi, niti u ovoj rekonstrukciji. Nas zanima da ojačamo našu zajednicu da ojačamo njezine politike i da ojačamo njezine pojedine organizacije“, naveo je Pupovac.

Osim što je bio na čelu Srpskog narodnog vijeća, Milorad Pupovac važi za najznačajnijeg lidera Srba u Hrvatskoj već više od dve decenije.Godine 1997. osnovao je Srpsko narodno vijeće, kao glavno udruženje Srba u Hrvatskoj.

Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov izabrane su za zamenice predsednika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 14°C

Slaba kiša

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 11°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana