PU demantuje Ðilasa Tanjug

16. 07. 2019. 12:52:15

Policijska uprava za grad Beograd demantovala je navode predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa da su mu policijski službenici saopštili da nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, jer, pored ostalog, nemaju ovlašćenje da daju tu vrstu informacija.

foto Tanjug

Đilas je, kako se navodi saopštenju, došao danas u prostorije PU za grad Beograd rekavši da je iz novina saznao da ga traži policija, te je želeo da se raspita o čemu se radi, s obzirom da uskoro putuje u inostranstvo.

Đilasu je predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama koje su iste i za njega kao i za sve druge građane Srbije, naveli su iz Policijske uprave, gde su ga uputili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu.

„Napominjemo da su policijski službenici odgovorili u skladu sa važećim propisima, s obzirom da po zakonima nisu ovlašćeni da daju informacije o detaljima iz istraga, niti o toku istih, te shodno tome ovakva obaveštenja nisu ni davali“, navodi se u saopštenju PU, koja u saopštenju apeluje „na pojedine političare da prestanu da vrše pritisak na institucije i iznose netačne navode.

Đilas je ranije danas ušao u Upravu policije za grad Beograd gde je zatražio da policija od njega uzme izjavu, jer ga, kako je rekao, najviši državni funkcioneri optužuju za navodnu pljacku RTS i tvrde da je pokrenuta i istraga protiv njega.

On je nakon toga izjavio da su ga dva pomoćnika u Upravi kriminalisticke policije vrlo korektno primila i rekla mu da oni nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, kao i da nema ko da ga sasluša, jer su svi angažovani na dočeku francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Ponedeljak
Oblačno

Max: 1°C
Min: -2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana