PS: Ekonomija uspešna, Ðilas štetočina Tanjug

Objavljeno: 18.09.2020. 18:18 Izmenjeno: 18.09.2020. 18:18

Pokret socijalista reagovao je povodom ocene lidera Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa da vlast „nanosi veliku ekonomsku štetu Srbiji i Beogradu“, ocenjujući da je Ðilas „štetočina“ i kada je na vlasti i kada je u opoziciji.

„Za štetočinu Ðilasa je uspešna i zdrava ekonomija samo onda kada uspe da uveća svoju ličnu materijalnu dobit na račun građana Srbije i Beograda“, naveo je PS u saopštenju.

Kako kažu, po Ðilasu je dobra ekonomija kada njegove firme ostvare dobit od 619 miliona evra, a on zaduži Beograd za 1,2 milijarde i kada može da isisava pare iz državnih firmi i preprodaje sekunde na RTS-u.

„Zahvaljujući političkoj stabilnosti i ugledu predsednika Vučića, Srbija je poželjna država za strano investiranje, ali se izuzetno vodi računa i o domaćim kompanijama“, ukazuje PS.

Oni ističu da se uspešna ekonomska politika Vučića najbolje videla u toku Kovid krize, kada je predsednik pored ogromne pomoći koju je pružio državi, uspeo da pomogne građane i finansijski, uspeo je da pomogne domaća mikro i srednja preduzeća, uspeo je u teškim vremenima da vodi računa o običnim ljudima.

„To se postiže radom, štednjom i znanjem, a to se nikada nije desilo dok je Ðilas bio na vlasti, jer je budžet bio prazan, a njegove firme pune“, navode u PS.

Ta stranka smatra da što je dalji državnoj i gradskoj kasi, to je Ðilas nervozniji.

Ðilas je juče kritkovao ekonomsku situaciju u Srbiji tvrdeći da je krajnje nezavidna i da će se država još zaduživati, kao i kompanije koje su prema njegovim rečima, pred bankrotsvom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 22°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana