Prvi susret generala Mojsilovića s komandantom KFOR-a Tanjug

Objavljeno: 01.11.2018. 16:06 Izmenjeno: 01.11.2018. 16:06

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu sa komandantom KFOR-a general-majorom Salvatoreom Kuočijem, što je prvi zvanični susret dvojice generala otkako je u septembru ove godine general Mojsilović postavljen na dužnost načelnika Generalštaba.

 

Generali Mojsilović i Kuoči razgovarali su o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i o realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i KFOR-a.

Izražavajući zabrinutost zbog nedavnih događaja, Mojsilović je posebno istakao da jednostrani i netransparentni postupci usložnjavaju situaciju na terenu, te da je poštovanje svih sporazuma koji su na snazi i obaveza koje proističu iz njih suštinski važno za stanje bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da je obostrani interes Vojske Srbije i KFOR-a očuvanje bezbednosti u zonama odgovornosti sa obe strane administrativne linije, i da je KFOR kao međunarodni činilac najodgovorniji za sigurnost svih građana u ovoj pokrajini, a posebno nealbanskog stanovništva.

Reč je o sastanku na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande KFOR-a i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije. Sastanci Zajedničke komisije redovno se održavaju na različitim nivoima od 1999. godine, radi sprovođenja Vojnotehničkog sporazuma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana