Prvi „Serbia Marathon“, organizatori najavili spektakl Studio B, Tanjug

SportSport Pocetna 08. 11. 2019. 15:06:35

Prvi „Serbia Marathon“ biće održan 17. novembra uz bogat program i sadržaj, sa glavnim trkama u maratonu, polumaratonu i na pet kilometara.

Događaj organizuje Atletski savez Srbije uz podršku grada, kao i kompanije „Comtrade“ sa kojom je potpisan ugovor o međusobnoj saradnji, pa će tako zvanični naziv takmičenja biti „Comtrade Serbia Marathon“.

„Kreće se iz Bulevara Zorana Ðinđića, severnog dela Štark arene, preko mosta na Adi, pa sve sa kružnim povratkom u Štark arenu, gde je cilj“, rekao je tehnički direktor Predrag Momirović na konferenciji za medije u Beogradu.

Direktor „Serbia Marathon“-a Slobodan Popović objasnio je i da će tokom trka u Štark areni biti mnoštvo zanimljivog sadržaja.

„Biće takmičenje za najbržeg dečaka u Beogradu od đaka trećeg i četvrtog razreda. Biće i trke do dve godine u prisustvo roditelja, dece iz doma bez roditeljskog staranja, kao i novinara“, naveo je Popović i pozvao građane da dođu u velikom broju na spektakl.

Atletičarka Nevena Jovanović najavila je napad na lični rekord u polumaratonu.

„Čast mi je i zadovoljstvo što ću biti učesnica prvog „Serbia Marathon“-a. Očekujem mesto među prve tri i na postolju, uz lični rekord“.

Danas je i potpisan ugovor između „Serbia Marathon“-a i kompanije „Comtrade“, pa će tako zvanični naziv takmičenja biti „Comtrade Serbia Marathon“.

„Veza „Comtrade“-a i sport je duga. Sport nam je u krvi, imamo trim stazu i terene za radnike. Iz naše firme biće preko 30 ljudi i to nas čini ponosnima“, rekao je Ljubomir Ristić, direktor marketinga „Comtrade“.

Maraton je zakazan za nedelju 17. novembra sa početkom u 10 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 21°C
Min: 14°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana