Prvi avion Er Montenegra sleteo u Beograd Tanjug

Objavljeno: 10.06.2021. 09:39 Izmenjeno: 10.06.2021. 14:20

Svečanim dočekom aviona Er Montenegro, koji je u 8:45 doleteo iz Podgorice, danas je na aerodromu Nikola Tesla obeležen prvi let kojim je označen početak letačkih operacija novog crnogorskog nacionalnog avioprevoznika ka Beogradu.

foto Tanjug

Prvim letom nove nacionalne avio kompanije Er Montenegro iz Podgorice u Beograd je doputovao ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Nakon što je Montenegro erlajns prestao da leti krajem prošle godine, Vlada Crne Gore je odlučila da pokrene novu kompaniju.

U međuvremenu je u Montenegro erlajnsu otvoren stečaj.

Er Montenegro novi je naziv brenda pod kojim će leteti avioni aviokompanije ToMontenegro.

 

Od Beograda do Tivta i nazad za 109 evra

 

Posle prvog komercijalnog leta aviona iz Podgorice za Beograd, koji je jutros sleteo na aerodrom „Nikola Tesla“, nova crnogorska aviokompanija „Er Montenegro“ uspostaviće letove i ka drugim destinacijama u regionu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Srbije (YUTA).

Izvršni direktor Er Montenegra Predrag Todorović je rekao da će za crnogorsku nacionalnu aviokompaniju u narednom periodu Beograd predstavljati glavnu destinaciju.

„Glavnu, ali ne i jedinu, pošto već sredinom i krajem ovog meseca otvaramo i dodatne destinacije. Iz Podgorice letećemo za Beograd jednom dnevno, a tokom jula kreće i destinacija Frankfurt. Iz Tivta za Beograd letećemo dva puta dnevno, a tokom letnje sezone i tri puta dnevno. Krajem meseca otvaramo destinacije Banjaluka, Ljubljana i tako dalje“, rekao je Todorović.

On je dodao da pored aviona embraer 195 koji ima u svojoj floti, a koji je jutros sleteo na Surčin, Er Montenegro je iznajmio avion embraer 190. Taj avion će se koristiti sve dok drugi avion embraer 195, koji je takođe u vlasništvu kompanije, ne uđe u saobraćaj početkom jula.

Todorović je rekao da će cene karata određivati tržište, kao i da je u toku akcija na kojoj povratna karta na relaciji Beograd – Tivat košta 109 evra.

Prema njegovim rečima, cena će se menjati u zavisnosti od potražnje.

Direktor YUTA Aleksandar Seničić je rekao da je Crna Gora jedna od destinacija za koju građanima Srbije nije potreban nijedan dodatan uslov da bi u nju putovali.

On je podsetio da je crnogorska vlada donela odluku da će preuzeti troškove lečenja svih onih koji se razbole tokom boravka u Crnoj Gori.

„To i jeste bio jedan od glavnih motiva za jako veliko povećanje interesovanja koje trenutno beležimo u turističkim agencijama, a i van njih. I sama politika cena ove godine je drugačija, imamo sniženja cena koja su dosta velika u odnosu na 2018. i 2019. godinu, što je sigurno uticalo na povećanje interesovanja domaćih putnika kada je reč o destinaciji Crna Gora“, rekao je Seničić.

On je dodao da očekuje jednu više nego pristojnu sezonu i da se nada da krećemo sa oporavkom turističke industrije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana