Prve procene štete havarije u Ulici đakona Avakuma na Voždovcu

Objavljeno: 07.02.2020. 14:28 Izmenjeno: 07.02.2020. 14:43

Prema prvim procenama, poplavljeno je četrdeset jedno domaćinstvo, a oštećeno oko osamnaest automobila, objašnjava predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Nakon izlaska Komisije koja je juče obilazila ugroženo područje u Ulici đakona Avakuma na Voždovcu, procenjeno je da je nakon pucanja magistralne vodovodne cevi u tom delu Beograda, pričinjena znatna materijalna šteta.

Prema prvim procenama, poplavljeno je četrdeset jedno domaćinstvo, a oštećeno oko osamnaest automobila, objašnjava predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. Iako je, dodaje, porodicama kojima su kuće najviše poplavljene bio ponuđen privremeni smeštaj, za takvu vrstu pomoći niko se nije javio.

Iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, kažu da je u toku saniranje kvara, posle čega bi voda trebalo da stigne i do onih sugrađana koji žive u toj ulici.

Dan posle havarije koja se dogodila na Voždovcu, usled pucanja magistralne vodovodne cevi u Ulici đakona Avakuma, situacija se polako vraća u normalu. Voda se skoro potpuno povukla iz poplavljenih ulica, cev je zamenjena novom, ali ono što ostaje jeste velika materijalna steta u domovima građana kojima je voda prodrla u dvorišta, u skoro sve delove kuće i potpuno poplavila nameštaj. Iako nisu znali šta ih je snašlo, stanari te ulice kažu da su se borili da spasu sve što je moglo, ali da su na kraju, pod naletom vode, ipak morali da odustanu.

Na terenu su odmah po prijavi kvara, u ranim jutarnjim satima bile ekipe komunalnih inspektora, članovi Štaba za vanredne situacije i opštinska služba Voždovac koji su obilazili ugroženo područje i ustanovili da je šteta ogromna, a da su pojedine kuće toliko oštećene da se u njima više ne može boraviti. Sve ono što je Komisija zatekla na terenu, zajedno sa foto dokumentacijom, kaže prvi čovek opštine Voždovac Aleksandar Savić, prosleđuje se „Beogradskom vodovodu i kanalizaciji“ koji će izaći na teren i proceniti kolika je ta šteta.

Iako je kvar bio kompliovan, ocenjuju u „Beogradskom vodovodu i kanalizaciji“, jer je u pitanju jedna od većih magistralnih cevi, ekipe tog preduzeća, zatvorile su vodu ubrzo nakon pucanja cevi, ali su stanari koji žive u blizini kvara ostali bez vode, kao i drugi delovi u blizini Marinkove bare. Pritisak vode koji je juče u pojedinim domaćinstvima bio umanjen, stabilizovao se tokom noći, dok se do kraja dana, očekuje da kvar bude potpuno saniran, te će voda stići i do onih koji su i drugog dana posle pucanja cevi, još uvek bez pijaće vode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana