Prve doze Fajzera starijima od 70 godina u domovima Tanjug

Objavljeno: 22.12.2020. 18:49 Izmenjeno: 23.12.2020. 11:57

„Stariji od 75 godina su najosetljivija kategorija stanovništva, oni će prvi primiti vakcinu, tako je i u većini zemalja u Evropi“, rekao je za Tanjug državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek, direktor Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju

Korisnici staračkih domova STARIJI OD 70 GODINA prvi će primiti Fajzer-Biontekovu vakcinu, čije su prve količine od 4.875 doza danas stigle u Srbiji.

To je predviđeno planom koji je danas usvojio Nacinalni koorordinacioni tim za imunizaciju protiv kovida-19.

U drugoj tranši, koja se očekuje u januaru, biće vakcinisani zdravstveni radnici u kovid sistemu, a zatim i ostalo medicinsko osoblje.

Ðerlek kaže da se očekuje da u januaru stigne između 350.000 i 360.000 vakcina.

„Ceo operatovni plan će biti vrlo dinamičan i menjaćemo ga u zavisnosti od količina doza vakcina s kojima raspolažemo. Mi ćemo napraviti orijentacioni plan“, rekao je Ðerlek i dodao da će se pratiti epidemiolška situacja i u skladu sa tim donositi odluke o planu vakcinacije.

On je naveo da se očekuje da početkom sledeće nedelje počne vakcinacija nakon što, kako kaže, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije odobri i uslužnu dozvolu za Fajzerovu vakcinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana