Vulin:Odnos Srbije prema migrantima poštovan u celom svetu Studio B,Tanjug

Objavljeno: 04.10.2016. 18:05 Izmenjeno: 05.10.2016. 15:42

Odnos Srbije prema migrantima poštovan je u celom svetu, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posle razgovora s predstavnicima UNHCR-a u Ženevi

Vulin ističe da će Srbija i sledeće godine moći da računa na značajna budžetska sredstva od UNHCR-a. Istovremeno, grupa migranata protestovala je u Beogradu zbog mera Mađarske da azilante ne pušta slobodno na svoju teritoriju.

 

Policija zbog bezbednosti prati kolonu migranata

Policijski službenici prate kolonu migranata, koja se danas iz Beograda peške uputila ka granici, kako bi se sprečili eventualni incidenti i kako bi se osigurala njihova bezbednost, izjavio je posle podne vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić.

„Srbije će kao i do sada biti dobar domaćin svim migrantima, ali nećemo dozvoliti da se remeti javni red i mir, blokiraju saobraćajnice i da se na bilo koji način onemogućavaju građani u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Kao što zakoni Srbije važe za naše građane, tako važe i za migrante i oni ih moraju poštovati“, naveo je Rebić u izjavi za javnost.

Migranti krenuli peške ka mađarskoj granici

Grupa migranata, koja je prepodne od autobuske stanice u Beogradu krenula ka mađarskoj granici, trenutno se kreće peške Batajničkim putem.

Kolona migranata, koju prati policija, kretala se preko Brankovog mosta, pored hotela Jugoslavija, ulicom Cara Dušana u Zemunu i Batajničkim putem.

Kako javlja reporter Tanjuga, u koloni je oko 200 migranata, mahom muškaraca, koji kažu da idu ka Horgošu kako bi prešli granicu.

„Videćemo šta će se desiti kada dođemo do Horgoša“, rekao je Tanjugu jedan od migranata, koji je došao iz Avganistana, a u Srbiji, kaže, boravi već mesec dana.

Migranti nose improvizovane transparente na kojima piše „Otvorite granice“, a prate ih četiri automobila policije.

Migranti su jutros protestovali u centru Beograda, a protest je okončan međusobnom tučom i odlaskom jedne grupe ka mađarskoj granici.

Do sukoba je došlo pošto je jedna grupa odbila da se pridruži protestu i odbije pomoć u hrani koju je dobila od Info parka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana