PROŠIRENJE GROBLJA U UGRINOVCIMA studio b

Objavljeno: 08.06.2023. 15:57 Izmenjeno: 08.06.2023. 15:57

Na inicijativu Gradske opštine Zemun, uskoro počinju radovi na proširenju, uređenju i izgradnji groblja u naselju Ugrinovci. Grad Beograd je raspisao tender za izbor izvođača radova za planiranu prvu fazu proširenja i uređenja groblja za dodatnih 20,5 hiljada kvadrata. Projektom je predviđeno, da se postojeće groblje proširi za devet grobnih polja sa 1225 grobnih mesta […]

Na inicijativu Gradske opštine Zemun, uskoro počinju radovi na proširenju, uređenju i izgradnji groblja u naselju Ugrinovci.

Grad Beograd je raspisao tender za izbor izvođača radova za planiranu prvu fazu proširenja i uređenja groblja za dodatnih 20,5 hiljada kvadrata.

Projektom je predviđeno, da se postojeće groblje proširi za devet grobnih polja sa 1225 grobnih mesta različite strukture, što će zauzimati više od 60 odsto nove parcele.

U prvoj fazi radova, pored uređenja samog groblja, radiće se pešačke staze i proširenja, uz formiranje grobnog trga, dekorativne zelene površine i zaštitni zeleni pojas, interne saobraćajne površine, kao i komunalna infrastruktura, instalacije, vodovod sa javnim česmama, kanalizacija i rasveta.

 

Kako bi građani Ugrinovaca i okolnih naselja imali večno počivalište u skladu sa potrebama, u drugoj fazi radova planirana je izgradnja kapele sa palionicom sveća, zvonikom i nadstrešnicom.

 

Takođe, biće izgrađeni i novi administrativni i ekonomski objekti, nadstrešnica ulaznog trga i parking.

 

Ukupna površina groblja biće približno 40 hiljada kvadrata.

 

Opština Zemun inicirala je i izgradnju novog groblja u Batajnici, i sa proširenjem groblja u Ugrinovcima, dugogodišnji gorući problem žitelja ova dva zemunska naselja, koji su svoje najmilije morali da sahranjuju na drugim udaljenim grobljima, biće rešen.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana