Promocija pilot programa za učenje o socijalnom preduzetništvu u srednjim školama Studio B, marketing

Objavljeno: 18.09.2020. 12:37 Izmenjeno: 18.09.2020. 12:37

Predstavnici  Regionalne agencija za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd) i InnoSchool projektnog tima održali su onlajn događaj pod nazivom „InnoSchool dani“. 

Cilj događaja odnosio se na promovisanje InnoSchool inovativnog sistema učenja (ILS-a) i njegovih elemenata: ozbiljne igrice i pilot programa, kao i beogradskih srednjih škola koje učestvuju u testiranju ovog programa tokom školske 2020/2021 godine. ILS je savremeni alat za učenje o socijalnom preduzetništvu i, kao takav, moći će da se uvrsti u nastavne planove i programe srednjih škola u Srbiji nakon završetka projekta.

Predstavnici InnoSchool projektnog tima govorili su o specifičnostima ILS-a, karakteristikama pilot programa i njegovom najinteresantnijem segmentu – onlajn igrici za učenje o socijalnom preduzetništvu.

Onlajn igrica predstavlja kreativan pristup učenju čiji je cilj da srednjoškolcima na zabavan način približi socijalno preduzetništvo i pokaže da i oni mogu biti važan činilac u rešavanju društvenih izazova ili problema.

Socijalno preduzetništvo je priznato širom sveta zbog svoje sposobnosti da se nosi sa gorućim problemima društva ostvarujući pritom pozitivan uticaj. Obrazovanje predstavlja vezu između ovih izazova i  potencijala mladih – budućih socijalnih preduzetnika. Zato je fokus InnoSchool  projekta na njima, te primenu ILS metoda učenja – koje za rezultat imaju razvijanje uspešnih socijalno-poslovnih ideja – po prvi put u Srbiji testira 11 beogradskih srednjih škola:

Trgovačka škola, Farmaceutsko-fizioterapeutska škola, Gimnazija “Sveti Sava”, Peta ekonomska škola “Rakovica”, Tehnička škola, Železnik, Šesta beogradska gimnazija, Savremena gimnazija, Poljoprivredno-hemijska škola, Obrenovac, Gimnazija “Milena Pavlović Barili” – Antoni centar, Elektrotehnička škola “Zemun” i GSP Tehnička škola.

Projekat InnoSchool bavi se potrebom uvođenja sistemskih promena u srednjoškolsko obrazovanje koje su neophodne za jačanje preduzetničke kulture i povećano angažovanje mladih u oblasti socijalnih inovacija i preduzetništva.  Projekat se realizuje u devet država Dunavskog regiona: Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Moldaviji i Srbiji. U Srbiji ga sprovodi Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI Beograd) u saradnji sa projektnim nacionalnim strateškim partnerom – Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u okviru  Intereg Dunavskog transnacionalnog programa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 32°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana