Projekti opštine Voždovac Beoinfo

Objavljeno: 18.09.2020. 11:20 Izmenjeno: 18.09.2020. 13:48

O budućim projektima Gradske opštine Voždovac zamenik gradonačelnika razgovarao sa novoizabranim rukovodstvom.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je novoizabrano rukovodstvo Opštine Voždovac i sa njima razgovarao o budućoj saradnji i zajedničkim projektima.

Vesić je podsetio da je opština Voždovac jedna od najvećih opština na teritoriji grada Beograda, sa više od 200.000 stanovnika. Takođe, kako je naglasio, ona je specifična opština jer ima potpuno ruralne, kao i urbane delove, zbog čega građani Voždovca imaju i različite potrebe.

– Naredne godine ćemo realizovati nekoliko velikih projekata u toj opštini. Potpisan je ugovor sa izvođačem radova za rekonstrukciju Crnotravske ulice i Ulice Save Maškovića. One sada stvaraju saobraćajni čep u tom delu Banjice, nevezano za doba dana. One će biti rekonstruisane u ulice sa četiri trake, što će omogućiti komformiji protok vozila. Inače, one su deo spoljne magistralne tangente, odnosno unutrašnje obilaznice oko Beograda koja će povezati Most na Adi i budući most na Adi Huji. Na tom potezu se nalaze Bulevar patrijarha Pavla, ulice Pere Velimirovića, Borska, Crnotravska, Save Maškovića, izlazak iz naselja Stepa Stepanović, zatim auto-put, naselja Medaković i Mokri Lug i dalje deonica do mesta budućeg mosta na Adi Huji – naveo je Vesić.

On je najavio da će se do marta 2022. godine povezati auto-put sa Mostom na Adi što će, kako je istakao, omogućiti da Bulevar patrijarha Pavla i ulice Pere Velimirovića, Borska, Crnotravska, Save Maškovića, kao i izlazak iz naselja Stepa Stepanović imaju po četiri trake.

– Unutrašnja obilaznica se već uveliko radi i ona će građanima omogućiti značajan komfor u prevozu. Daleko su odmakli radovi u Bulevaru patrijarha Pavla. Stigli smo do Košutnjaka, dok će do 2022. godine biti završeno spajanje sa Mostom na Adi. Osim toga, uveliko se izvode radovi u Ulici Pere Velimirovića – pojasnio je zamenik gradonačelnika.

Vesić je dodao da su završeni radovi na Jelezovačkom kolektoru, koji je od velikog značaja za stanovnike Voždovca.

– Bez završetka tih radova nismo mogli da priključimo na kanalizaciju veliki broj naselja Voždovca. Tokom narednih meseci biće raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Jajincima, kada će više desetina hiljada ljudi konačno dobiti priključak. Takođe, završavamo i dva postrojenja za preradu otpadnih voda, tačnije u Pinosavi i Belom potoku – naglasio je Vesić.

On je podsetio da obilaznica oko Beograda jednim delom prolazi i kroz opštinu Voždovac. Ti radovi, koje izvodi Republika Srbija, biće završeni do kraja ove godine, najavio je zamenik gradonačelnika.

– Osim ovih velikih projekta, u planu je uređenje parkova, međublokovskih površina i stambenih zgrada. U narednih nekoliko meseci biće raspisan tender za izgradnju vrtića u naselju Braća Jerković. Radimo mnogo, upravo da bi građani Voždovca osetili da su ravnopravni sa ostalim građanima Beograda – zaključio je Vesić.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić je istakla da Grad Beograd mnogo investira u ovu opštinu i dodala da će se u narednom periodu mnogo više raditi na unapređenju komunikacije sa građanima.

– Građanima koji žive u udaljenim delovima Voždovca je daleko i na neki način nedostupno da dođu do Opštine. Zbog toga mi želimo da napravimo uslužne centre i u Ripnju, Belom potoku, Kumodražu, ali i da reorganizujemo i funkcionisanje unutar zgrade Opštine. Cilj je građanima budu dostupni istureni šalteri poreznika, inspektora, delovi pisarnice, elektronsko biranje brojeva, te da im bude sve dostupnije i elektronski i uživo – istakla je Ivana Tomić.

Ona je dodala da će se intenzivirati i anketiranje građana, odnosno njihovo učešće u odlučivanju onoga šta treba da se radi na teritoriji njihove opštine jer je važno šta oni misle i šta očekuju. Kako je rekla, graćani imaju pravo da odlučuju gde će se trošiti njihov novac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana