Proglašeni pobednici takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ Tanjug

Objavljeno: 21.05.2016. 16:26 Izmenjeno: 21.05.2016. 16:26

U beogradskoj hali „Pionir“ danas su proglašeni pobednici i uručene medalje najboljim učenicima osnovnih škola na 47. državnom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“, koje je organizivao AMS S u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, Ministarstvom prosvete i Udruženjem profosora tehničkog obrazovanja.

Najbolji od najboljih, dve devojčice i dva dečaka predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju u poznavanju saobraćajnih propisa u septembru u Češkoj.

To su Nikola Jović i Miljana Veselinović iz nišavskog okruga, zatim Leonela Cifrić iz zapadnobačkog okruga i Petar Lukić iz sremskog okruga.

Ostalim dobitnicima nagrada za najbolje rezulate medalje za prvo, drugo i treće mesto uručili su oredsednik Automoto saveza Srbije Mirko Butulija i načelnik Uprave saobraćajne policije za kontrolu i regulisanje saobraćaja Boban Milinković.

Butulija je nakon uručenja nagrada, rekao novinarima da je ovo jedna od najtrajnijih akcija u Srbiji koja traje skoro pola veka.

„Ozbirom na broj dece koji je prošao kroz ovu akciju, ovo je jedna od akcija koja ima najveći uticaj na bezbednost dece u saobraćaju sa jedne strane, a sa druge stane imamo i međuvršnjačku edikaciju, jer deca jedna od drugih najlakše prihvataju modele ponašanja“, naveo je Butulija.

Prema njegovim rečima, iz godne u godinu rezultati ponašanja dece koja su učestvovala u takmičenju su fenomenalni.

To, kako je naveo, pokazuju i rezultati na Evropskim prvenstvima, na koima smo u poslednjih pet godina imali tri titule prvaka Evrope.

„Nadam se da ćemo i ove godine ponoviti jako dobar rezultat, a to pokazuje kako uz saradnju AMŠ koji je nevladina organizacija i društva – nastavika tehničkog obrazovanja s jedne stane i sa druge ministarstava unutrašnjih poslova i prosvete možemo unaprediti bezbednost u saobraćaju“, rekao je predsednik AMS S .

Milinković je rekao novinarima da ova akcija nije bitna samo za Upravu saobraćajne policije već i za društvo u celini.

„Na ovaj način mlađe generacije se od malih nogu obrazuju tako da rastu nove generacije vozača koji će biti bezbedni, koji će poznavati propise i koji će biti svesni značaja poštovanja propisa za bezbedno učešće u saobraćaju“, rekao je Milinković.

On jeizrazio nadu da tim generacijama u budućnosti neće biti potrebna saobraćajna policija da ih sankcioniše već da će sami poštovati propise.

„Na taj način ćemo svi biti znatno bezbedniji“, zaključio je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana